Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

10ο Ετήσιο Σεμινάριο για το μητρικό θηλασμό από το Σύλλογο Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος "Γαλαξίας"

Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας "Γαλαξίας"

24/4/2017

Ο Σύλλογος οργανώνει ένα διήμερο σημαντικών εκδηλώσεων για το μητρικό θηλασμό. Θα περιγράφουν πρακτικές που βοηθούν στην εδραίωση του μητρικού θηλασμού από ειδικούς επιστήμονες.

Αποτελεί το 10ο ετήσιο σεμινάριο για το μητρικό θηλασμό του συλλόγου συμβούλων θηλασμού με διεθνή πιστοποίηση, με θέμα: "Προσέγγιση με το βλέμμα των ειδικών".

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν σπουδαίοι διεθνείς ομιλητές όπως ο καθηγητής James McKenna και η Catherine Watson Genna.
Ο καθηγητής James McKena, Ανθρωπολόγος είναι εξειδικευμένος σε θέματα του ύπνου των βρεφών. Διευθύνει το εργαστήριο συμπεριφορικής μελέτης του ύπνου μητέρας- βρέφους στο Πανεπιστήμιο Notre Dame της Indiana US. Έχει εισάγει τον ενδιαφέροντα όρο breastsleeping που αφορά τον προβληματισμό σχετικά με τις ασφαλείς πρακτικές ύπνου κατά τη διάρκεια του θηλασμού,
Η Catherine Watson Genna εργάζεται ως ιδιώτης IBCLC στη Νέα Υόρκη, έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση ειδικών περιπτώσεων. Οι διαλέξεις της απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας για περίπλοκες καταστάσεις βρεφών με νευρολογικά, ανατομικά ή γενετικά προβλήματα. Ειδικό γνωστικό της αντικείμενο αποτελεί η μελέτη της κινητικότητας της γλώσσας και η κλινική εκτίμηση των περιπτώσεων βραχέος χαλινού.
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν IBCLC από τη χώρα μας παρουσιάζοντας θέματα γενικού ενδιαφέροντος, σχετικά με το θηλασμό.

Το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Μαΐου, 9πμ ως 5,45μμ στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.
Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο αλλά και το σύλλογο στην ιστοσελίδα galaxiasibclc.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017