Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Περιμένοντας το Θαύμα...

Τα Χριστούγεννα δεν είναι το στολισμένο δέντρο ή καράβι.
Δεν είναι τα γλυκά και τα στολισμένα με φώτα μαγαζιά.

Τα Χριστούγεννα για κάποιους έχουν μυρωδιά από αλκοολούχο αντισηπτικό.
Το βρέφος αυτών των Χριστουγέννων δεν βρίσκεται στην αγκαλιά της μαμάς του, αλλά στη θερμοκοιτίδα. Το δώρο αυτής της χρονιάς ήρθε λίγο αναπάντεχα και στην ουσία δεν έχει βρει ακόμα τον "παραλήπτη" του.

Φέτος, για προσωπικούς λόγους, η επίσκεψη στις Μ.Ε.Ν. του Παίδων Αγία Σοφία δεν θα πραγματοποιηθεί. Αστάθμητοι, ανθρώπινοι παράγοντες άφησαν τα σχέδια πολύ πίσω...

Η σκέψη μου όμως είναι εκεί. Στα μωρά, στις μανούλες που αγωνιούν και περιμένουν το Θαύμα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με αφορμή την 17 Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, μητέρες που τα παιδιά τους βρέθηκαν ή ακόμα βρίσκονται σε κάποια Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, έστειλαν μηνύματα αγάπης, ελπίδας και δύναμης για να στολίσουμε ένα ακόμα ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Το Ημερολόγιο του tosodoulika.blogspot.gr για το 2017.

Το τρίτο ηλεκτρονικό ημερολόγιο αφιερωμένο στα μικρά μας "θαύματα" έκρυβε για μένα ιδιαίτερες στιγμές.

Όπως, το μήνυμα της Άννας και οι αγωνίες της για να πάρει επιτέλους το μικρό της Χρήστο γερό στο σπίτι με συγκίνησε περισσότερο απ'όλα. 

Ή το μήνυμα της γιαγιάς πλέον Μαρίας που πριν από 36 χρόνια γέννησε ένα κοριτσάκι μόλις 950 γραμμάρια και έζησε μακριά του για 75 ολόκληρες μέρες. Σήμερα η "μικρούλα" έχει χαρίσει στη μαμά της ένα εγγονάκι :)

Τέτοιες ιστορίες στόλισαν το φετινό ημερολόγιο, μα οι 12 μήνες ήταν όριο για μόλις 12 ιστορίες.
Η συμμετοχή ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσα να μην κάνω και ένα μικρό βιντεάκι για να χωρέσουν όσα περισσότερα όμορφα λόγια και όσες περισσότερες αισιόδοξες και δυνατές ιστορίες. Μέσα στις αρχές του Νέου Έτους ελπίζω να είναι έτοιμο και στη διάθεση σας :)


Το ημερολόγιο μπορείτε να το βρείτε στο:

https://issuu.com/tosodoulika/docs/_____________________2017.pptx


και με κάθε εγγραφή σας στο newsletter του blog μπορείτε να αποκτήσετε το ημερολόγιο και με τους 12 μήνες σε μορφή pdf. Εκτυπώστε και φτιάξτε το δικό σας ημερολόγιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017