Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Ειδική Μονάδα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού/Τράπεζα Γάλακτος στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο - Μαιευτήριο "Έλενα Βενιζέλου"

Το Νοσοκομείο είναι πιστοποιημένο ως Φιλικό Προς τα Βρέφη (Baby Friendly Hospital) από το Νοέμβριο του 2011. Το Νοσοκομείο από την ίδρυση του (1937) είναι οργανωμένο με κύριο στόχο την Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού με ενσωματωμένες στη λειτουργία του, πολιτικές όπως rooming-in (νοσηλεία νεογνών μαζί με τις μητέρες τους), τήρηση των 10 βημάτων για επιτυχή μητρικό θηλασμό, γραπτή πολιτική για μητρικό θηλασμό, τήρηση του κώδικα υποκατάστατων μητρικού γάλακτος και της διακήρυξης Innocenti.

Η ειδική μονάδα μητρικού θηλασμού/ τράπεζα γάλακτος έχει κύριο στόχο:

  1. Την προαγωγή του απεριόριστου και αποκλειστικού μητρικού θηλασμού
  2. Την εκπαίδευση των μητέρων στην τέχνη του μητρικού θηλασμού
  3. Τη διατήρηση της γαλουχίας σε περίπτωση πρόωρων νεογνών και νοσηλείας στη ΜΕΝΝ
  4. Οι μητέρες που έχουν γεννήσει στο Νοσοκομείο και θηλάζουν μπορούν να δωρίσουν το περίσσευμα από το γάλα τους για τις ανάγκες των μικρών πρόωρων νεογνών του Νοσοκομείου.
  5. Τα μαθήματα ενημέρωσης των εγκύων για τα πλεονεκτήματα και την τέχνη του θηλασμού, τα οποία γίνονται 2 φορές το μήνα, χωρίς ραντεβού, και οι ημερομηνίες τους ανακοινώνονται τηλεφωνικά στο 2132051360.
  6. Οι θηλάζουσες μητέρες που εμφανίζουν πρόβλημα με τον Μητρικό Θηλασμό μπορούν να πάρουν τηλεφωνικές οδηγίες στους αριθμούς κλήσης επικοινωνίας: 2132051360 και 2106462782.
  7. Στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης γίνονται κάθε χρόνο, (2) δυο 40ωρα σεμινάρια εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας, μοριοδοτούμενα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132051360.
  8. Το τμήμα δέχεται δωρεές μητρικού γάλακτος πρώτου εξαμήνου, από εξωτερικές μητέρες που έχουν γεννήσει σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος, είναι υγιείς και έχουν περίσσεια μητρικού γάλακτος, και προτίθεται να το δωρίσουν. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132051360.


Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017