Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Αφιέρωμα με αφορμή τη 15 Οκτωβρίου: Νεογνική απώλεια και απώλεια κύησης.

Διάβασα κάπου ότι κάποια μωρά γεννιούνται με φτερά. Από τα φτερά του δικού μου αγγέλου ξεκίνησαν πολλά, μαζί και αυτό το blog.

Κάθε Οκτώβρη, θυμάμαι το σπαρακτικό κλάμα και τα πνιγμένα λόγια εκείνης της γυναίκας, σε ένα από τα πρώτα επισκεπτήρια. Ακόμα θυμάμαι πόσο πονούσα από την καισαρική και βλέποντας την και μόνο ένιωθα να με τραβάνε τόσο τα ράμματα που φοβόμουν πως θα σπάσουν. Ήταν μέσα στη μονάδα, αν και το επισκεπτήριο δεν είχε αρχίσει ακόμα. Έκλαιγε και δίπλα της ο άντρας της και αυτός κλαμένος να την κρατά όσο μπορούσε και να κρέμονται και οι δύο από τα χείλη της γιατρού. Ξαφνικά τα πρόσωπα παγώνουν και μια στριγκλιά μαζί με κλάμα ακούστηκαν. Τους έβλεπα από το παραθυράκι της Μ.Ε.Ν. Έκλαιγαν αγκαλιά...

Φοβόμουν πολύ. Ένιωθα για μέρες το φόβο μήπως περάσω τα ίδια. Δεν ήταν ανησυχία απλή. Ήταν Φόβος! Η αλήθεια είναι πως άφησα τον εαυτό μου προς στιγμή να το ξεχάσει, όταν πήρα το πρώτο παιδί στο σπίτι. Είχα ανάγκη για μια μεγάλη χαρά! Περίμενα μήνες γι' αυτό και έπρεπε να το ζήσουμε όλοι.

Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, ήμουν εγώ στη θέση αυτής της γυναίκας και ο άντρας μου στη θέση του δικού της. Δεν ήθελα όμως να τρομάξω τις άλλες μαμάδες. Δεν ήθελα να φύγει καμιά με το φόβο μέσα της. Δεν ήθελα να είμαι εγώ η αιτία. Όλα βουβά...

Η νεογνική απώλεια και η απώλεια κύησης όμως υπάρχουν. Σίγουρα σε μικρότερο βαθμό απ'ότι παλαιότερα. Όμως υπάρχουν ακόμα και όταν δεν μιλάμε γι' αυτά. Ο Οκτώβρης έχει καθιερωθεί σαν μήνας ευαισθητοποίησης σε θέματα νεογνικής απώλειας και απώλειας κύησης. Σε άμεση σχέση με την προωρότητα η νεογνική απώλεια και ό,τι την αφορά, θα αποτελέσει βασικό θέμα για όλο τον μήνα.


Αν θέλετε και εσείς να λάβετε μέρος στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη νεογνική απώλεια και την απώλεια κύησης,μπορείτε να βάλετε τη φωτογραφία ως cover στο facebook.
Αν έχετε blog ή site και θέλετε να βοηθήσετε και εσείς με τον τρόπο σας στην ευαισθητοποίηση, μπορείτε να βάλετε το σχετικό banner με τη χρήση του παρακάτω κώδικα:

<a href="http://tosodoulika.blogspot.gr/"><img src="http://imagizer.imageshack.com/img923/3221/PYX16P.png" border="0" width="250" height="250" alt="BannerFans.com" /></a>Και επειδή ένας μήνας και κάτι μας έμεινε για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας μην ξεχνιόμαστε, βάζουμε όλοι στο cover μας τη φωτογραφία της καμπάνιας για την 17η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας.


Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017