Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Καλλιτεχνικές ανησυχίες...

Διαβάζω διάφορα blogs, γράφω στο δικό μου και βρίσκω πολλούς "διαδικτυακούς θησαυρούς".

Συμπέρασμα: Τα παιδιά είναι εκείνα που μας δίνουν έμπνευση και δημιουργικές ιδέες. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα "δημιουργήματά" μας. Από το να ψάξουμε τρόπους να φτιάξουμε και να τους προσφέρουμε ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό, μέχρι να βρούμε δημιουργικούς τρόπους να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Για έναν τέτοιο "θησαυρό" θα σας γράψω σήμερα.

Όλες οι μαμάδες έχουμε δει τι συμβαίνει όταν ένα παιδί δεν έχει να κάνει κάτι που να του προκαλεί ενδιαφέρον. Γκρινιάζει, νευριάζει, κάνει αταξίες (πολλές φορές επικίνδυνες) και αυτό προκαλεί και σε μας άγχος και εκνευρισμό.

Αυτό παύει να συμβαίνει όταν παίζουμε μαζί, όταν διαβάζουμε παραμύθια ή όταν παίζει με τα αδέρφια του ή άλλα παιδιά.

Τι κάνεις όμως όταν δεν έχει αδέρφια ή κάποιον άλλο για να απασχοληθεί και εσύ πρέπει για παράδειγμα να μαγειρέψεις;Ο καλύτερος τρόπος να τα καταφέρεις είναι η ζωγραφική.


Η μαμά Ελισσάβετ σκέφτηκε και μας παρουσιάζει έναν πολύ ωραίο τρόπο να μάθουμε στα μικρά μας, από τα πρώτα τους κιόλας χρόνια, τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω τους και πως να τα γεμίσουν όμορφα χρώματα.

https://www.youtube.com/channel/UCxAGD8X33nr988WHD5_OW2w/featured

Εκτός από τα βίντεο έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε όποιο σχέδιο σας αρέσει και να το χρωματίσετε μαζί με τον μικρό σας καλλιτέχνη.

Αυτό κάναμε και εμείς και σας παρουσιάζουμε τα πρώτα έργα του Μάριου από τη σειρά BabyBrush Painting.
Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν βοηθά μόνο στο να μάθουν τα παιδιά τα αντικείμενα, τα χρώματα κλπ αλλά κυρίως βοηθά στην λεπτή κινητικότητα, στο να μάθουν να κρατούν σωστά τους μαρκαδόρους (αργότερα, κατά την προετοιμασία τους για τη φοίτηση στο σχολείο θα είναι πολύ βασικό "πλεονέκτημα") και στην κατανόηση των ορίων του χώρου.

Περιμένω φωτογραφίες από τις ζωγραφιές των δικών σας μικρών καλλιτεχνών.

Καλή διασκέδαση και καλές δημιουργίες!Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017