Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Μην ξεχνας ποτε απο που ξεκινησες...

Εκεί ξεκίνησαν όλα για μένα. Στις Μ.Ε.Ν.Ν. του Παίδων Αγία Σοφία. Εκεί άλλαξε ο τρόπος σκέψης μου σε πολλά πράγματα. Όχι μόνο οι προτεραιότητες λόγω μητρότητας κλπ. Καμία σχέση. Απλά άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τη ζωή και τους ανθρώπους.

Για παράδειγμα, παλαιότερα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων, που δεν γνωρίζονται απαραίτητα προσωπικά μεταξύ τους, θα κατάφερναν να οργανώσουν μια «εκδήλωση αγάπης και συμπαράστασης».Αργότερα σκέφτηκα ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ομάδα ή να έχουν να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα. Διαψεύστηκα.

Το μόνο που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους είναι ένα πράγμα: Η Αγάπη.
Αρκεί να μην φοβηθείς να «αφεθείς» σε αυτό.

Για δεύτερη χρονιά φέτος στόχος μας ήταν ο ίδιος: Να δώσουμε μια μικρή χαρά στις μανούλες, στους γονείς που τα μωρά τους βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Παίδων Αγία Σοφία.

Με τη βοήθεια φίλων, μαμάδων (με προωράκια ή χωρίς), συγγενών και άλλων “μαμαδοblogs” καταφέραμε να μαζέψουμε δώρα και να συσκευάσουμε 40 πακέτα που παραδώσαμε την Τετάρτη/23/12/2015 στις υπεύθυνες νοσηλεύτριες των μονάδων του Παίδων Αγία Σοφία.

Με συνοδό μας για άλλη μια φορά την κυρία Αγάπη (όνομα και πράγμα), ανεβήκαμε στον 5ο όροφο. Ειδωθήκαμε και μιλήσαμε με ανθρώπους που μας ένωσαν δύσκολες στιγμές πριν από 7 χρόνια. Την νοσηλεύτρια που με «σύστησε» στον μεγάλο μου γιο για πρώτη φορά, την κυρία Άννα και στην αγαπημένη μου κυρία Αγλαΐα που έδωσε στο Μάριο μου για πρώτη φορά να πιει 50ml γάλα. Τι απερίγραπτα συναισθήματα;

Με τη δική σας βοήθεια και συμμετοχή 11 πακέτα δώρων έμειναν στην Α’ Μ.Ε.Ν., 10 δώρα στη Β’ Μ.Ε.Ν. και φέτος τα υπόλοιπα δώρα κατάφεραν να φτάσουν και στην «ενδιάμεση» μονάδα Α+Β Μ.Ε.Ν. που ανακαινίστηκε πρόσφατα στον 4ο  όροφο. Όλα τα δέματα βρήκαν παραλήπτες στους οποίους ελπίζουμε να έδωσαν μια στιγμή χαράς και αισιοδοξίας.

Ευχόμαστε τα επόμενα Χριστούγεννα όλοι οι γονείς που τώρα καρδιοχτυπούν στις Μονάδες του Παίδων Αγία Σοφία να βρίσκονται με τα μωρά τους γερά στο σπίτι τους.

Σύντομα αναλυτικά όλες οι συμμετοχές…

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

1 σχόλιο:

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017