Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Οταν τα Χριστουγεννα εχουν μυρωδιά απο "αλκοολουχο αντισηπτικο"...

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τα σπίτια γεμίζουν από έντονες μυρωδιές ροδόνερου, μαστίχας και κανελογαρύφαλου. Μυρωδιές που θυμάμαι από παιδί καθώς η μαμά και η γιαγιά μου ζύμωναν και έψηναν τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.


Κάποια σπίτια όμως, τέτοιες μέρες έχουν άλλες έγνοιες. Για κάποιους γονείς αυτά τα Χριστούγεννα μυρίζουν "Αλκοολούχο αντισηπτικό".


Από όταν βγήκαμε από την Μ.Ε.Ν δεν έχω ξεχάσει την έντονη αυτή μυρωδιά. Στην αρχή με ανατρίχιαζε γιατί μου "μύριζε" νοσοκομείο. Με τον καιρό συνήθισα και όσο απομακρυνόμασταν από την ιδέα του νοσοκομείου, τόσο γινόμουν πιο δεκτική στη μυρωδιά του αντισηπτικού.

Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα ένα φαρμακείο για να πάρω ένα καινούριο μπουκάλι αντισηπτικού. Αν και είχα περάσει πάμπολλες φορές απ'έξω δεν είχε τύχει να πάω να αγοράσω κάτι από εκεί.
Ένα σχόλιο μου για τη διαφορετική του σύσταση και αυτό ήταν...

Έτσι γνώρισα την Ο. και ξεδιπλώσαμε τις ιστορίες μας και τα συναισθήματα μας.
Μαμά με δίδυμα προωράκια και εκείνη, μόνο που σήμερα είναι δυο λεβέντες, φοιτητές, που η μαμά τους σκέφτεται συνέχεια. Τέτοιες μέρες Χριστουγέννων τις είχε περάσει στη Μ.Ε.Ν.

"Δεν ξεχνιούνται αυτά", μου είπε και την πιστεύω. 

Το βλέπω κάθε μέρα. Δεν ξεχνάς. Μα γιατί να ξεχάσεις; Να θυμάσαι τα πάντα, αρκεί να μην σε κρατάει πίσω αυτή η σκέψη. Να θυμάσαι για να πιστεύεις στα θαύματα, να θυμάσαι για να είσαι πιο "ανθεκτική" μάνα και να μην απελπίζεσαι για τίποτα. Να θυμάσαι για να δίνεις δύναμη στο παιδί σου όταν αρχίσει να συναντά τις πρώτες δυσκολίες και να του μάθεις ότι: "Μπορεί να κάνει τα πάντα!" και να του φέρνεις για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στη ζωή και σε καμια περίπτωση μη φοβηθείς να του ανοίξεις την καρδιά σου.
"Εσύ μου άλλαξες τον τρόπο που σκέφτομαι και νιώθω. Εσύ τα άλλαξες όλα!"


Τέτοιες μέρες έρχονται και άλλα Χριστουγεννιάτικα θαύματα στον κόσμο και η σκέψη μας είναι εκεί...Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017