Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Φυσιο- «λογικα» Τα δικα μας tips για λιγοτερες ιωσεις και γρηγορη αναρρωση

Πέρασε όλος ο χειμώνας πέρσι χωρίς να λείψουμε ούτε μια μέρα από το σχολείο.
Φέτος, στα πιο "επίσημα" μαθήματα του δημοτικού ελπίζουμε να μην χάσουμε ούτε ένα μάθημα.
Ευτυχώς τίποτα πια δεν είναι όπως τότε… Τις πρώτες ιώσεις, τους πρώτους πυρετούς και τα προβλήματα που δημιουργούσαν κυρίως στην αναπνοή του μικρού.
Μετά την πρώτη και πραγματικά δύσκολη χρονιά στον παιδικό σταθμό http://tosodoulika.blogspot.gr/2015/03/vs.html σε ότι αφορά τις ιώσεις που περάσαμε, όλα πλέον είναι ελεγχόμενα.
Αυτό που φαίνεται να βοήθησε πολύ είναι το κολυμβητήριο. 
Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που μας βρίσκει στην πισίνα! 
Εκτός του ότι αυξάνει την αντοχή και τονώνει το μυϊκό σύστημα, ενδυναμώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού. Αφού πήραμε την απαραίτητη έγκριση από γιατρό ξεκινήσαμε! Σε σύντομο  χρονικό διάστημα δεν χρειαζόταν καμιά φαρμακευτική αγωγή και με τον καιρό τα οφέλη της κολύμβησης άρχισαν να φαίνονται ένα- ένα . Για κολύμπι πάμε χειμώνα- καλοκαίρι και αυτό γιατί οι χειμερινοί κολυμβητές εμφανίζουν 60 φορές λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν μέσα στο χειμώνα και 30 φορές λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από άλλες ασθένειες σε σχέση με όσους κολυμπούν μόνο το καλοκαίρι.  http://www.outdoorswimmingsociety.com/swimming_tips/cold_water
Τα οφέλη της κολύμβησης είναι πολλά περισσότερα αλλά επειδή με το αναπνευστικό είχαμε ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα ήταν η βασικότερη έννοια για μας.
Όλα αυτά φαίνεται να «καθάρισαν» κατά κάποιο τρόπο τον οργανισμό του. Ο πυρετός πέφτει πάντα πιο εύκολα και πιο γρήγορα παίζοντας με το νερό στην μπανιέρα, αποφεύγοντας έτσι τα πολλά αντιπυρετικά που συν τοις άλλοις αργούν να δώσουν αποτέλεσμα.
Όσο για τον φυσιολογικό ορό, το Clinofar ακόμα το χρησιμοποιούμε όχι μόνο για να ξεβουλώσει και να καθαρίσει τη μυτούλα του κατά την περίοδο που τον τριγυρίζει κάποιο συνάχι ή ίωση, αλλά και μετά τις προπονήσεις του στο κολυμβητήριο καθημερινά.
Χλιαρές σουπίτσες για να μαλακώσει ο λαιμός και για να δυναμώσει ο οργανισμός του. Ποτέ όμως δεν παραλείπουμε να ενημερώσουμε τη γιατρό μας!  Έκαστος στο είδος του.

Οι κανόνες υγιεινής ακολουθούνται πάντα. Μόλις γυρίσουμε σπίτι αφήνουμε έξω τα παπούτσια μας, αλλάζουμε ρούχα, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας κ.λπ. Μπορεί στην αρχή τα μικρά σας να δείξουν απροθυμία να ακολουθήσουν τους κανόνες. Με τον καιρό όμως και αφού τους εξηγήσετε και φυσικά εφόσον βλέπουν και εσάς να δίνετε το καλό παράδειγμα, θα σας μιμηθούν.


Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

3 σχόλια:

 1. Η καλύτερη θεραπεία είναι πάντα η πρόληψη! Φυσικά τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, σας ζηλεύουμε όμως που πάτε κολυμβητήριο μια και εμείς δεν έχουμε κλειστό εδώ που μένουμε. Ωστόσο η δική μας "λύση" είναι το παιχνίδι στη φύση. Παίζουμε χειμώνα καλοκαίρι έξω, ακόμα και όταν έχει κρύο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμάς πάλι η φύση μας πέφτει λίγο μακρυά :)
   Παρόλα αυτά το κρύο της φύσης (χωρίς την υγρασία και αφού έχουμε ντύσει τα παιδιά κατάλληλα) βοηθά πολύ το αναπνευστικό τους.
   Να παίζετε και να διασκεδάζετε πάντα και παντού. Οι καλύτερες στιγμές αυτές είναι!!!

   Διαγραφή

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017