Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

"Το μωρό του Οκτώβρη" (October Baby) Η ζωή στην μεγάλη οθόνη.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Μια αποτυχημένη "προσπάθεια" αποβολής, η προωρότητα, μια απώλεια και μια υιοθεσία.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Gianna Jessen (γεννημένη το 1977) η οποία πλέον διαδηλώνει υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και αντιτίθεται στις αποβολές. Η ιστορία:

Η Χάνα ψάχνει να βρει τους λόγους για τους οποίους υποφέρει από επιληπτικές κρίσεις, εφιάλτες, άσθμα και ψυχολογικές αστάθειες. Στα 19 της χρόνια ανακαλύπτει ότι είναι υιοθετημένη και αποφασίζει να ψάξει τη βιολογική της μητέρα.

Έτσι ανακαλύπτει ότι γεννήθηκε πρόωρα, μόλις στις 24 εβδομάδες και αυτό σαν αποτέλεσμα μιας "αποτυχημένης" αποβολής. Έζησε σαν από θαύμα πράγμα που δεν συνέβη με τον δίδυμο αδερφό της, ο οποίος δεν επέζησε. Η μητέρα της μη γνωρίζοντας τον πατέρα του παιδιού και ενώ σπούδαζε αποφάσισε να δώσει το παιδί για υιοθεσία.

Το ζευγάρι που τελικά υιοθέτησε τη μικρή είχε βιώσει λίγο καιρό πριν κάτι εξίσου οδυνηρό. Έχασαν τα μόλις 20 εβδομάδων μωρά τους. Έτσι εκείνοι έδωσαν στη μικρή την αγάπη και τη φροντίδα που τόσο είχε ανάγκη και της άξιζε...


Γιατί να τη δεις:
Αν έγινες και εσύ πρόωρα γονιός αυτός ο λόγος και μόνο φτάνει. 
Από τις λίγες ταινίες που πραγματεύονται την προωρότητα, την υιοθεσία και τις αποβολές.
Μαθήματα για τη δύναμη της συγχώρεσης, της αγάπης, της Ζωής!


Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017