Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Τα "Θέματα Ψυχολογίας"επιστρέφουν!

Τα άγχη, οι προβληματισμοί, οι φόβοι και γενικότερα όλα τα συναισθήματα των γονιών που έφεραν πρόωρα στη ζωή το μωρό τους είναι πολλά. Η μαμά που γέννησε πρόωρα μπορεί να είναι ευάλωτη συναισθηματικά για αρκετό καιρό και ο μπαμπάς ίσως να δυσκολεύεται να εξηγήσει και να ελέγξει τα δικά του συναισθήματα.

Κάποιες φορές οι λύσεις έρχονται μέσα από τη συζήτηση και το χρόνο που αφιερώνει ο ένας στον άλλο. Σε άλλες περιπτώσεις ίσως η καθοδήγηση ενός ειδικού (ψυχολόγου) να βοηθούσε πολύ περισσότερο.
φωτο από: psychology.cos.ucf.edu


Θέματα και ερωτήματα ψυχολογίας προκύπτουν και στην συνέχεια καθώς το παιδί μεγαλώνει. Ερωτήματα που ο γονιός δεν είναι πάντα σε θέσει να απαντήσει ή δεν είναι σίγουρος για τον "σωστό τρόπο" με τον οποίο θα πρέπει να προσεγγίσει το πρόβλημα του παιδιού.

Μέσα από τη στήλη "Θέματα Ψυχολογίας" θα έχετε την ευκαιρία να θέσετε και εσείς τα δικά σας ερωτήματα ή θέματα που σας απασχολούν με τη βοήθεια της Νίκης Λιώτη.

Μπορείτε να στείλετε και εσείς προτάσεις για θέματα που σας απασχολούν στο: tosodoulika@gmail.com 


Η Νίκη Λιώτη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και ασχολείται με θέματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης, προγεννητικής φροντίδας και συμβουλευτικής γονέων. Παρακολουθεί το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "ΑΡΣΙΣ" - Υπηρεσία Υποστήριξης Ευπαθών Ομάδων και έχει εργαστεί εθελοντικά σε ποικίλους φορείς. Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς στους οποίους αλληλεπιδρά με τα παιδιά, πραγματοποιεί συμβουλευτικές συνεδρίες και συντονίζει ομάδες γονέων. Εισηγείται σεμινάρια στο Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής με θέματα όπως "Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών", "Συναισθήματα - Σώμα - Πεποιθήσεις - Επικοινωνία", "Η προγεννητική αγωγή και η σημασία της για την ανάπτυξη των παιδιών", "Φόβος, θυμός, θλίψη - κατάθλιψη, χαρά: Εξερευνούμε, γνωρίζουμε και αποκρινόμαστε στα συναισθήματα των παιδιών", "Μιλώντας στα παιδιά για τις δοκιμασίες-δυσκολίες της ζωής" και  "Μεγαλώστε αγαπημένα αδέρφια". Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά και ενήλικες ιδιωτικά ή μέσω skype. Αρθρογραφεί για διαδικτυακά περιοδικά και ιστοσελίδες. Παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τα νέα δεδομένα στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής.


Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017