Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Γιορτάζουμε και εμείς! Και έχουμε πολλούς λόγους...

Μέρα δύναμης, περηφάνιας, ελπίδας, πίστης, αγάπης!
3 Μαΐου γιορτάζουμε εμείς!
Οι γονείς με πρόωρα γεννημένα μωρά.


Μπορεί να μην είναι μια γιορτή όπως όλες οι άλλες.

Δεν κερνάμε γλυκά, δεν έχουμε χορούς και γλέντια.


Μοιράζουμε απλόχερα εμπειρίες και συναισθήματα τόσο δυνατά που μόνο η ζωή μπορεί να αντέξει.


Γιορτάζουμε μοιράζοντας δύναμη: Δεν την βρίσκουμε πάντα τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε. Είμαστε "εξαρτημένοι" από τα παιδιά μας και τους οικείους μας που μπορεί να μην καταλαβαίνουν πλήρως τα όσα περνάμε, αλλά τους θέλουμε δίπλα μας. Να μας κρατούν το χέρι όταν φοβόμαστε, να μας χαρίζουν ένα χαμόγελο ελπίδας και μια ανοιχτή αγκαλιά να μπούμε όταν απλά θέλουμε να κλάψουμε ή έστω να μας ακούσουν να μιλάμε για όσα νιώθουμε.

Γιορτάζουμε την περηφάνια: Ναι, είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας. Πολλές φορές "εξωπραγματικά" περήφανοι. Έχουν δώσει μάχες που κανένα άλλο παιδί της ηλικίας τους δεν έχει δώσει. Όχι πως θα έπρεπε. Τα δικά μας παιδιά όμως το έκαναν. Έδωσαν μάχη για τη ζωή τους, μάχη για πράγματα που για άλλους γονείς και παιδιά είναι δεδομένα, όπως το να περπατήσουν, να φάνε, να μιλήσουν ή να πιάσουν κάτι χωρίς να τους πέσει. Και αν κάποιο από αυτά δεν έχει γίνει ακόμα εμείς θα είμαστε πάλι περήφανοι γιατί το παιδί μας προσπαθεί και μαζί του και εμείς. Είμαστε υπόδειγμα ομάδας :) 

Γιορτάζουμε την ελπίδα: Εκείνη που πάντα την έχουμε μέσα μας. Άλλες φορές μικραίνει και άλλες θεριεύει. Είναι εκείνη που μικραίνει στα δύσκολα με το φόβο και μεγαλώνει με κάθε πρόοδο του μικρού μας ήρωα. Γιγαντώνει με κάθε του χάδι ή χαμόγελο. Με την φράση: "Όλα θα πάνε καλά!"

Γιορτάζουμε έχοντας πίστη: Την βρίσκουμε βλέποντας τα μωρά μας να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα μέσα στη θερμοκοιτίδα. Πίστη για το καλύτερο. Πίστη για το  "θαύμα" της ζωής μας.

Γιορτάζουμε την αγάπη: Εκείνη που κάθε γονιός και κάθε μάνα έχει για τα παιδιά της. Με τη διαφορά ότι η δική μας αγάπη πολλές φορές κάνει "θαύματα". Γιατί έτσι θέλουμε να πορευόμαστε και να ελπίζουμε. Γιατί είναι αυτό που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη. Και το θαύμα τελικά είναι αυτό. Η αγάπη η ίδια...
Το πρώτο forum στην Ελλάδα αποκλειστικά για γονείς με πρόωρα μωρά.
http://tosodoulika.blogspot.gr/p/document.html
Κάνε και εσύ εγγραφή τώρα. Εδώ μιλάμε για την προωρότητα. Είτε το μωρό σου είναι ακόμα στη Μ.Ε.Ν, είτε έχουν περάσει χρόνια από τότε. Μπορείς να θέσεις και εσύ ερωτήματα ή να απαντήσεις σε ερωτήσεις άλλων γονιών που θέλουν να μάθουν όσα εσύ ήδη έχεις βιώσει και γνωρίζεις.Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017