Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Πάσχα προ των πυλών... Εύκολες Πασχαλινές κατασκευές!

Μπορεί η άνοιξη να έχει ξεχάσει να έρθει, εμείς όμως την περιμένουμε μετά Βαΐων και κλάδων.
Μέσα σ'ένα συννεφιασμένο σαββατοκύριακο είπαμε και εμείς να δημιουργήσουμε Πασχαλινά στολίδια και να ανανεώσουμε αυτά που δεν θέλαμε πλέον.

Η συνταγή για τα ζυμαρένια μας στολίδια απλή και εύκολη. Την έχουμε χρησιμοποιήσει και για την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και ο κυριότερος λόγος που την προτιμάμε είναι το λευκό χρώμα της ζύμης. Χάρη σε αυτό το καθαρό λευκό μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, να διακοσμήσετε με γυαλιστερές σκόνες (χρυσόσκονη κ.λπ), να ζωγραφίσετε με ακριλικά χρώματα αλλά και μαρκαδόρους!


Τα υλικά μας είναι: 
1 μέρος (π.χ. φλιτζάνι του τσαγιού)  μαγειρική σόδα
1/2 μέρος κορν φλάουερ
3/4 μέρη νερού

Εκτέλεση:
  1. Κοσκινίστε τη σόδα και το κορν φλάουερ και προσθέστε το νερό μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετημένη σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε αρχικά να ενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Σε λίγα λεπτά το υγρό μείγμα θα αρχίσει να "σφίγγει". Συνεχίστε να ανακατεύετε έως το μείγμα να μαζεύεται με την κουτάλα σας σε μπάλα και να έχει την μορφή εύπλαστης ζύμης. Από την στιγμή που θα αρχίσει να στερεοποιείται, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο γι' αυτό προσέξτε να μην "αρπάξει" και καταστραφεί το χρώμα του.
  3. Απλώστε ελάχιστο κορν φλάουερ σε ένα μπωλ ή στον πάγκο της κουζίνας, τοποθετείστε το ζυμάρι για να κρυώσει και σκεπάστε το με μια ελαφρά υγρή πετσέτα ή διαφανή μεμβράνη τροφίμων για να μην κάνει κρούστα. Ανάλογα με την ποσότητα ζύμης σε 1-2 ώρες θα έχει κρυώσει και θα είναι έτοιμο για χρήση.
  4. Ανοίξτε το σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού, κόψτε τα στολίδια σε όποιο σχήμα- μέγεθος θέλετε με κουπ πατ ή όποιο άλλο αντικείμενο, δημιουργείστε με ένα καλαμάκι μια τρύπα στην κορυφή τους (αν πρόκειται για κρεμαστά στολίδια) και τοποθετήστε τα για 1-2 μέρες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (αν θέλετε να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο) ή για 3-4 ώρες σε πολύ χαμηλό φούρνο (100 βαθμούς) για να στεγνώσουν. Αν επιλέξετε να στεγνώσουν χωρίς να τα ψήσετε, θα επιταχύνει την διαδικασία το να τα γυρίσετε 2-3 φορές από κάθε πλευρά, αφού όμως στερεοποιηθούν ελαφρά ώστε να μην χαλάσει το σχήμα τους από την μετακίνηση.

Note: Επίσης αν έχετε ανάψει καλοριφέρ μπορείτε να κόψετε μια στενή λωρίδα λαδόκολλας, να τοποθετήσετε επάνω της τα στολίδια σας και να περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν. :)

Τη συνταγή για αυτή τη φοβερή ζύμη τη βρήκα εδώ:


Αυτή τη φορά τα στολίδια μας τα στερεώσαμε σε καλαμάκια για σουβλάκι, τα στολίσαμε με κουμπάκια, κορδελίτσες διάφορες και χρωματίσαμε με ακριλικά και μαρκαδόρους!




Τα συγκεκριμένα μπορούν και μετά το Πάσχα να στολίσουν και να δώσουν χρώμα στις γλάστρες μας! Φαντασία και όρεξη να έχουμε! 
Φυσικά η παραπάνω συνταγή είναι κατάλληλη για να δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά μας!




Έχετε διακοσμητικά Πασχαλινά αυγουλάκια τα οποία βαρεθήκατε να βλέπετε;


Εμείς κρατήσαμε μερικά από αυτά τα αυγά και αλλάξαμε το τρόπο παρουσίασης τους. Τα βάλαμε μέσα σε ένα ξύλινο κασελάκι με λίγο "άχυρο" και βάλαμε επάνω μια χαριτωμένη κοτούλα που είχε φτιάξει ο Μάριος στο σταθμό μια από τις περασμένες σχολικές χρονιές!


Τα υπόλοιπα αυγά αλλάξαν στιλ εύκολα. Πήραμε μαμά και γιος τα πινέλα μας, τους αλλάξαμε χρώμα και τα διακοσμήσαμε με ότι είχαμε στη διάθεσή μας. Χρωματιστά φτερά, κουμπιά, σπάγκους κ.λπ.


Μην ξεχνάς: Σκοπός μας δεν είναι να γίνουν τέλεια αλλά να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε ευχάριστες στιγμές. Extra πλεονέκτημα: τέτοιες κατασκευές ενισχύουν τη λεπτή κίνηση των παιδιών μας και την φαντασία. Μαθαίνουν τα υλικά και είναι μια ευκαιρία για συζήτηση. Θέμα: Το καλύτερο Πάσχα των δικών σας παιδικών χρόνων, Πασχαλινά ήθη και έθιμα κ.λπ



Καλή διασκέδαση 
 και
  Καλό Πάσχα!


Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

2 σχόλια:

  1. Και του χρόνου. Πολύ ομορφες κατασκευες και μου αρεσε πολύ η ιδεα να χρησιμοποιήσετε τα καλαμάκια από τα σουβλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!!! Ελπίζουμε να σας εμπνεύσουμε και να περάσετε και εσείς τόσο όμορφα όσο και εμείς φτιάχνοντας τα.

      Διαγραφή

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017