Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Όσα μπορεί να αλλάξει μια αγκαλιά

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα αλλά μια ζεστή κουβέντα, βγαλμένη από την καρδιά, με ειλικρίνεια και αγάπη και μια ζεστή αγκαλιά μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Η εκδήλωση
Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου τα Tosodoulika, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό κέντρο παιδιών και ενηλίκων"Συν-εργάζομαι"  βρέθηκαν στον ξεχωριστό και φιλόξενο χώρο του Thission Lofts.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς ανοίξαμε «Μια Αγκαλιά για το παιδί» και ενημερωθήκαμε για θέματα που αφορούν τα παιδιά ηλικίας από 0 εώς 6 ετών.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό άκουσα θέματα που είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον αλλά πέραν αυτού η ανάλυση από τους ομιλητές μου άφηνε μια αίσθηση αγάπης. Όχι μόνο για αυτό που έκαναν σαν επάγγελμα- λειτούργημα αλλά αγάπη για τα παιδιά και τους γονείς τους. Άτομα χαμογελαστά, ζεστά, προσιτά.

Ομιλίες – Λόγια καρδιάς
«Θετικά συναισθήματα στα παιδιά και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη»
Η κυρία Φλώρα Παντελίδη, Κοινωνική Λειτουργός από το Synergazomai.gr (Συν - εργάζομαι) μας εξήγησε πώς το αίσθημα της ασφάλειας για το νήπιο, από την πρώτη μέρα της ζωής του, δημιουργεί θετικά συναισθήματα για το παιδί!
Με λίγα λόγια: όλα με αγάπη!

«Η σχέση Γονέα- Παιδιάτρου»
Ο κύριος ΠαναγιώτηςΡενιέρης, Παιδίατρος και Πανεπιστημιακός Υπότροφος της Α' Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" μίλησε για την Σχέση Γονέα – Παιδιάτρου.
Όταν διάβασα τον τίτλο της ομιλίας περίμενα να ακούσω πως θα πρέπει να είναι η σχέση γονέα- γιατρού. Ο γονιός μόνο να ακολουθεί τις οδηγίες, να μην έχει και πολλές απορίες, πόσο μάλλον αντιρρήσεις (τι ξέρει άλλωστε από ιατρική) κλπ. Η συγκεκριμένη ομιλία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Ειπώθηκαν όλα όπως είναι. Τα «λάθη» και τα «σωστά» που κάνουν οι γονείς αλλά και οι γιατροί. Όλες οι «υπερβολές» και οι «αδυναμίες». Μια ρεαλιστική σκοπιά αυτής της σχέσης. Με χιούμορ και επιτυχημένα σχόλια από τον ίδιο τον ομιλητή. 

«Μύθοι και αλήθεια για τη διατροφή του παιδιού ηλικίας 0-6 ετών»
Η κυρία Ελένη Κουή, Παιδοδιαιτολόγος, ειδική σε θέματα Παιδικού Διαβήτη και Παχυσαρκίας  μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών μας. Από το θηλασμό μέχρι τα γεύματα με στέρεες τροφές. Μην παραλείπουμε και την άσκηση. Εξίσου μεγάλης σημασίας.
Αυτά που λέγαν οι γιαγιάδες αλλά και οι γονείς μας «Θα ρίξει (το πάχος) σε μπόι» δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. J

«Κάθε παιδί είναι ένας μικρός καλλιτέχνης.»
Η κυρία Χριστίνα Νέλια από το Pediasis Philanthropic Arts μας κέρασε το «χάπι της δημιουργικότητας» το οποίο, ναι, μπορεί να διαρκέσει πάνω από μια μέρα. Το Pediasis δημιουργήθηκε από τη Χριστίνα Νέλια, η οποία μας είπε λίγα λόγια για αυτή της την προσπάθεια, μας εξήγησε πώς και γιατί πιστεύει ότι «Κάθε παιδί είναι ένας μικρός καλλιτέχνης.»

«Η ζωή με το παιδί μπορεί να είναι εύκολη»
H κυρία Λέλα Δρίτσα, Co-Founder της ιστοσελίδας nannuka.gr, μας εξήγησε πως: "Η ζωή με το παιδί μπορεί να γίνει πιο εύκολη".
Με τη nannuka! Την πρώτη πλατφόρμα κατηγοριοποίησης, αναζήτησης και αξιολόγησης ειδικών στην Ελλάδα, με επίκεντρο το παιδί, ηλικίας από 0-6 ετών. Μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες βιογραφικά για να επιλέξετε τον ειδικό που θέλετε, εξακριβωμένα προφίλ, εύκολα και άμεσα καθώς η πλατφόρμα εξυπηρετεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

«Πως θα αλλάξουμε τα πρόσωπα αυτού του μεγάλου κόσμου»
Ο κύριος Άγγελος Κουτουμάνος, Κοινωνικός λειτουργός και δημιουργός του site:www.noesi.gr μας έμαθε μια Αφρικανική παροιμία γεμάτη αισιοδοξία και όραμα και μας εξήγησε πως «Πολλοί άνθρωποι μικροί, κάνοντας πολλά πράγματα μικρά, σε πολλά μέρη της γης μικρά, θα αλλάξουν το πρόσωπο αυτού του μεγάλου κόσμου.» 
Το www.noesi.gr αποτελείται από σελίδες για την εκπαίδευση, την υγεία και την πρόνοια. Η θεματολογία του, ειδικότερα, αφορά την ανάπτυξη του παιδιού, τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την πρόληψη και την πρόνοια, τις μεθόδους παρέμβασης, την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη, τις διαθέσιμες υπηρεσίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Μια Αγκαλιά στα Tosodoulika»
Τα Tosodoulika είχαν την ευκαιρία να συστηθούν. Μιλήσαμε για την ιδέα της δημιουργίας του πρώτου τότε blog στην Ελλάδα, την εμπειρία της προωρότητας και την μεγάλη ανάγκη που έχουν τα βιαστικά μωρά μας για αγκαλιές.
Σκοπός της συμμετοχής μας στην δράση, εκτός από την ενημέρωση των παρευρισκομένων σχετικά με την εμπειρία της προωρότητας ήταν και η έκφραση της ανάγκης για ελεύθερες Θεραπευτικές Αγκαλιές. Κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό, η αγκαλιά της μάνας προς το μωρό της, ακόμα και αν αυτό έχει γεννηθεί πρόωρα.
Για πρώτη φορά τα Tosodoulika είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να αρχίσουν να διεκδικούν κάτι που για πολλούς θεωρείται δεδομένο. Μια Αγκαλιά. «Μπορεί η γυμναστική να κάνει τα παιδιά μας εξυπνότερα;»
Ο κύριος Νικόλαος Βαλσαμάκης MSc, ο πρώτος και μοναδικός πιστοποιημένος εκπαιδευτής Crossfit για παιδιά (L2 & CrossFit Kids Trainer), μας συνέστησε το CrossFit.
Το Παιδικό CrossFit διδάσκει τη σωστή στάση και μηχανική του σώματος μέσα από λειτουργίες και αθλητικές ασκήσεις που αλλάζουν κάθε μέρα και εστιάζουν στην ψυχαγωγία.«Η Θεραπευτική Δύναμη της Αναπνοής, αγκαλιάζοντας το σώμα από τα έσω»
Η Dana Meidan και ο Δημήτρης Κοκκινιάς, ιδρυτές της Softening and Healing ,έκλεισαν τη βραδιά μαθαίνοντας μας να δίνουμε περισσότερο χρόνο στο σώμα και στην αναπνοή μας. Με τη βοήθεια τους η βραδιά έκλεισε με μια βιωματική αναπνευστική άσκηση.
Ότι χρειαζόμασταν μετά από μια ακόμα γεμάτη και κουραστική μέρα.
Τα Tosodoulika ευχαριστούν θερμά το Συμβουλευτικό Κέντρο Ενηλίκων & Παιδιών «Συν-εργάζομαι» για αυτή την ευκαιρία και τη ζεστή αγκαλιά που μας χάρισε .Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

1 σχόλιο:

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017