Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Μικρά παράπονα προωρότητας

Πού θα μπορούσες να κάνεις τα μικρά σου παράπονα χωρίς να σε παρεξηγήσουν; 
Με ποιον θα μπορούσες να μοιραστείς τις αγωνίες και τις στεναχώριες σου και να σε νοιώσει;
Ποιος θα μπορούσε να σου δώσει παρηγοριά στα δύσκολα;
Ποιος θα είχε την υπομονή και τη διάθεση να σε ακούσει;


Κάποιος που έχει περάσει τις ίδιες δυσκολίες, τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες στεναχώριες με εσένα.
Το παρακάτω μήνυμα ήρθε από μια μανούλα που ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία της.


Όταν βγήκαμε μετά από 2 μήνες σχεδόν με τα διδυμάκια μας από την Μ.Ε.Ν.Ν., τις αμέσως επόμενες μέρες επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά τον δικό μας παιδίατρο που θα αναλάμβανε τα παιδιά. Διαλέξαμε έναν παιδίατρο με εμπειρία γιατί αυτό θεωρήσαμε καλύτερο και παρών στην επίσκεψη μας έτυχε να είναι και ένας δεύτερος παιδίατρος. Αφού καταγράψανε το ιστορικό τους, τα εξέτασαν εξονυχιστικά.

Τα παιδάκια μας ήταν καλά στην υγεία τους, είχαν πάρει λίγο βάρος. Για το ένα μας παιδάκι ο γιατρός μας ενημέρωσε μετά την εξέταση ότι τα αντανακλαστικά του συμβάδιζαν με την πραγματική του ηλικία, ενώ για το άλλο υπήρχε η φυσιολογική "χρονοκαθυστέρηση" περίπου των 2 εβδομάδων.

Χάρηκα με το νέο για το ένα μας παιδάκι και δεν στεναχωρήθηκα ιδιαίτερα για το άλλο μιας και ήταν φυσιολογικό για πρόωρα των 31 εβδομάδων. Τη χαρά μου θέλησα να την μοιραστώ με πολύ δικά μας πρόσωπα. Για μας ήταν πολύ σημαντικό ότι όλα πήγαιναν καλά και ελπίζαμε στην καλή συνέχεια της εξέλιξης τους ... γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε ένα παιδάκι μετά από φυσιολογική σύλληψη, ακριβώς στις 40 εβδομάδες, δηλαδή τελειόμηνο, με φυσιολογικό τοκετό, στα 3500 γραμμάρια και όπως ήταν επίσης φυσιολογικό μετά την έξοδο από το νοσοκομείο το επισκέφθηκε ο γιατρός στο σπίτι του για να το δει και να δώσει οδηγίες στην μαμά του. Ένα από τα πρόσωπα που μοιράστηκα την χαρά μου τότε με χαρά γύρισε και μου είπε: "Ο γιατρός είναι πολύ ενθουσιασμένος με το παιδάκι, αν και νεογέννητο έχει αντανακλαστικά για 2 μηνών παιδί!" Το μυαλό μου γύρισε αυτόματα ένα χρόνο πίσω. Μπορεί το μωρό μου τότε να ζύγιζε μόλις 2300 γραμμάρια, να είχε πραγματική ηλικία 2 μηνών και διορθωμένη νεογέννητου, αλλά το γεγονός ότι τα αντανακλαστικά του συμβάδιζαν με την ηλικία του την πραγματική ήταν τόσο θετικό και τόσο χαρούμενο που δεν το είχα πει για να το παινέψω. Δεν είναι ξεχωριστό είδος το μωρό μου, απλά ένα πρόωρο παιδάκι που έδωσε την μάχη του 2 μήνες μακριά μου. Ούτε το άλλο μωρό μου είναι ξεχωριστό είδος, απλά φυσιολογικά πρόωρα παιδάκια. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα με το σχόλιο, γιατί ένα χρόνο μετά συνειδητοποίησα πως ακόμα και πολύ δικοί μας άνθρωποι ούτε που κατάλαβαν πόσο άγχος και αγωνία ζήσαμε, τόσο μέσα στην ΜΕΝΝ, τόσο μετά και πολύ μετά μέχρι να συγχρονιστεί η πραγματική ηλικία με την διορθωμένη.

Μαμάδες πρόωρων παιδιών: Ανόητοι θα υπάρχουν πάντα, εσείς τα παιδάκια σας να προσέχετε, πολλοί θα σας ακούσουν λίγοι θα σας καταλάβουν .

Ανώνυμη
Στείλε και εσύ τη δική σου ιστορία προωρότητας στο tosodoulika@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017