Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Διασκεδάζουμε με Origami!

Η εργοθεραπεία πολλές φορές είναι απαραίτητη για τη βελτίωση των λεπτών κινήσεων των χεριών των παιδιών μας. Με τους εξειδικευμένους και κατάλληλους θεραπευτές μια πιθανή δυσκολία στη λεπτή κίνηση των χεριών ελαττώνεται ή εξαλείφεται.

Θα μπορούσαμε όμως να συμβάλουμε και εμείς οι γονείς με έναν πιο χαλαρό και διασκεδαστικό για όλους τρόπο στην πρόοδο αυτή;
Μια ιδέα είναι το origami!

Τι είναι το Origami και τι σχέση μπορεί να έχει με την προωρότητα;

Το origami είναι η ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής που ξεκίνησε στην Ιαπωνία το 790 μ.Χ περίπου (oru= διπλώνω kami=χαρτί). Εξελίσσεται μέχρι σήμερα όπου διδάσκεται και σαν μάθημα στα σχολεία! Παράλληλα έχει εφαρμογές σε όλες τις επιστήμες από την ιατρική και την αρχιτεκτονική μέχρι τη νανοτεχνολογία και τη διαστημική!

Χρησιμοποιείται και για θεραπευτικούς σκοπούς στα παιδιά για την ενίσχυση της μικρής κίνησης των χεριών, για την ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικότητας, στους μεγαλύτερους για χαλάρωση και συγκέντρωση ενώ και για τους ακόμα μεγαλύτερους για την καταπολέμηση του αλτσχάιμερ.

Τα παιδιά μπορούν από την προσχολική κιόλας ηλικία να ασχοληθούν με την Ιαπωνική τέχνη του origami.

 Δείτε το origami σαν είναι μια ευκαιρία δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικοποίησης μαζί με το παιδί.

Από τον Οκτώβριο- Μάρτιο η Μυρτώ Δημητρίου πραγματοποίησε Έκθεση με πίνακες και τρισδιάστατα έργα Origami στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων, όπου παρουσίασε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες καθώς και σεμινάρια ενηλίκων! Στη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 20.000 άτομα, όλων των ηλικιών!


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κα Μυρτώ Δημητρίου την οποία ευχαριστώ θερμά για την  ευγενική παραχώρηση πληροφοριών σχετικά με το origami

Μυρτώ Δημητρίου
Κοιν.Ανθρωπολόγος-Instructor Origami
Κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες

http://omadafantasia.blogspot.com
http://origamiwithfantasygroup.blogspot.com
Facebook profile:
 
                              
 Zeta Stefanou
                               Myrto Dimitriou 

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

7 σχόλια:

 1. πόσα πράγματα δεν γνωρίζω ενώ θα έπρεπε λόγω των παιδιών μου!..ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!@

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανείς δεν τα ξέρει όλα Evi Sachinidou. Και το ωραίο με τη μητρότητα και την προωρότητα είναι ότι "όσο ζεις μαθαίνεις"!

   Διαγραφή
 2. ήξερα τι είναι το origami αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τα οφέλη της ενασχόλησης με αυτή την τέχνη στην υγεία, ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας για τους μικρούς και καταπολέμηση alzheimer για τους μεγάλους....πολύ ενδιαφέρον :))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι Ελευθερία που ανακαλύπτουμε μαζί καινούρια πράγματα :)

   Διαγραφή
 3. To ORIGAMI προέρχεται από το συνδυασμό των Ιαπωνικών λέξεων όρι (=δίπλωμα) και κάμι (=χαρτί) και αποτελεί ένα συνδυασμό εικαστικής τέχνης κα διασκέδασης. Τα παιδιά μπορούν, χρησιμοποιώντας ένα τετράγωνο χαρτί, να κατασκευάσουν πολλά θέματα, χωρίς όμως να επιτρέπεται να κόψουν το χαρτί. Αποτελεί, επομένως, το ORIGAMI, μια δημιουργική απασχόληση, στην οποία τα παιδιά χρησιμοποιούν και τη φαντασία τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα υπάρχει κάτι ωραιότερο από τη φαντασία; Η φαντασία είναι ο ορισμός της ελευθερίας!
   Τα tosodoulika σας ευχαριστούν για το όμορφο σχόλιο σας.
   Θα χαρούμε να δούμε και το επόμενο :)

   Διαγραφή
 4. To ORIGAMI προέρχεται από το συνδυασμό των Ιαπωνικών λέξεων όρι (=δίπλωμα) και κάμι (=χαρτί) και αποτελεί ένα συνδυασμό εικαστικής τέχνης κα διασκέδασης. Τα παιδιά μπορούν, χρησιμοποιώντας ένα τετράγωνο χαρτί, να κατασκευάσουν πολλά θέματα, χωρίς όμως να επιτρέπεται να κόψουν το χαρτί. Αποτελεί, επομένως, το ORIGAMI, μια δημιουργική απασχόληση, στην οποία τα παιδιά χρησιμοποιούν και τη φαντασία τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017