Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Χαρούμενες Στιγμές

Του αρέσει να ακούει ιστορίες. Εκτός από παραμύθια, λατρεύει τις ιστορίες των παιδικών μας χρόνων. Ιστορίες από το παιχνίδι με τους φίλους στις αυλές και στις πλατείες. Ιστορίες με χρώματα καλοκαιριού και ανοιξιάτικα αρώματα.

«Μαμά, θα μου πεις μια ιστορία για όταν ήσουν μικρή;»

Ανοίγω τον υπολογιστή και παίρνω τον μικρό στα πόδια μου.
Αυτό το απόγευμα την ιστορία θα την «έλεγε» ο Μάριος. Μόλις πάτησα το “Play” ξεδιπλώθηκαν μνήμες και συναισθήματα.


Ο Μάριος γυρίζει, με κοιτάει, χαμογελά και μου δίνει ένα γλυκό φιλί στο μάγουλο - από αυτά που κάνουν κάθε χαζομαμά να λιώνει!!!

Βλέπουμε το πρώτο βιντεάκι. 
Ο Μάριος ξαπλωμένος στο πορτ-μπεμπέ να κάνει μικρές και αργές κινήσεις και ανά διαστήματα να ακούγεται αυτή η μικρή, γλυκιά, μωρουδίστικη αναπνοή. 
Θυμόμουν τις στιγμές αλλά είχα ξεχάσει τα σχόλια που κάναμε σαν νέοι γονείς με τον μπαμπά του.

Καθώς οι προβολές των βίντεο συνεχίζονται και ο Μάριος θέλει να μάθει περισσότερα για το ποιος μιλάει, που ήμασταν κλπ, και βλέποντας τον κάποιες στιγμές να γελάει, θυμάμαι αστείες στιγμές μαζί του. Ακόμα και όταν βρισκόταν στη Μονάδα. Όπως την πρώτη φορά που φτερνίστηκε.  Ήταν μέσα στη θερμοκοιτίδα και με τα όσα βλέπαμε εκεί μέσα πρώτα τρομάξαμε λίγο και μετά γελάσαμε. Το πρώτο του φτέρνισμα, έγινε «ιστορικό».

Και όσο βλέπουμε τα βίντεο, θυμάμαι…
 
www.pinterest.com
Εσάς τι σας έκανε να γελάσετε πρώτη φορά από χαρά και συγκίνηση;

Πολλοί γονείς δυσκολεύονται και δεν θέλουν να αναφέρονται στις ημέρες που βρισκόντουσαν στη Μονάδα. Όλοι όσοι έχουμε περάσει από εκεί ξέρουμε πόσο δύσκολο ήταν και πόσο χρόνο θέλει για να μπορέσεις να τα γράψεις, να καταφέρεις να τα διηγηθείς χωρίς να κλαίς. Πονάει μόνο που τα θυμάσαι. 

Υπήρχαν όμως και αυτές οι χαρούμενες στιγμές.
Χαρούμενες στιγμές από τα tosodoulika μας.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μια αστεία ιστορία ή ένα χαρούμενο γεγονός, μια τρυφερή στιγμή με  εσάς  και το tosodouliko σας στείλτε email στο tosodoulika@gmail.com

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017