Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Ημέρες Ημερολογίου

Μπήκε καινούριος μήνας. Ο Μάρτης του 2014.

Η τηλεόραση και το διαδίκτυο μας θυμίζουν το έθιμο του Μάρτη. Τα μικρά ασπροκόκκινα κορδελάκια που θα κοσμούν τα χέρια των παιδιών και θα τα προστατεύουν από τον καυτό ήλιο του Μάρτη.

Ένας ακόμα Μάρτης. Ένας μήνας. Πόσα μπορούν να συμβούν μέσα σε ένα μήνα; Πώς μπορεί να ξεκινήσει και πώς να τελειώσει; Ο χρόνος χάνεται όταν περιμένεις με αγωνία έξω από μια ΜΕΝΝ. Μετράει μόνο η στιγμή που θα ακούσεις τα ευχάριστα νέα.

«Φεύγετε!»

1/3/2009
Ο μικρός δεν έχει αλλάξει καθόλου από προχθές. Τον μεγάλο μας τρόμαξα να τον γνωρίσω. Μεγάλωσε πολύ.
Η γιατρός στη μονάδα του μικρούλη μας είπε πως πρέπει να βρούν οπωσδήποτε τρόπο λίγο να τον δυναμώσουν για να τον χειρουργήσουν. Γενικά, είναι δυνατός οργανισμός αλλά το πρόβλημα της μεσοκοιλιακής επικοινωνίας τον φέρνει πίσω.
Από την άλλη ο μεγάλος ήταν πραγματικά αγνώριστος. Φαίνεται να έχει μεγαλώσει. Τα μάτια του ήταν ορθάνοιχτα όταν πήγαμε στη ΜΕΝΝ. Δεν φορούσε σκουφάκι, σωληνάκια ή αναπνευστήρα. Είχε μόνο ένα σωληνάκι στη μύτη το οποίο προσπαθούσε να το βγάλει.  Και οι δύο μας (οι γονείς του) είχαμε ξαφνιαστεί. Εγώ, τόσο πια δεν το πίστευα που κοιτούσα το ταμπελάκι  στη θερμοκοιτίδα να δω το όνομα μας!
Μας κοιτούσε και μετά… φτερνίστηκε! Ήταν τόσο περίεργο. Τρόμαξα, συγκινήθηκα και γέλασα. Τόσα συναισθήματα μόνο από το φτέρνισμα του. Δίπλα του σήμερα είχε και ένα γάντι και τον ενοχλούσε. Είχε μέσα αέρα που το φούσκωνε και το ξεφούσκωνε. Κάποια στιγμή ο μικρός έβαλε το χέρι του από κάτω και το σήκωσε! Μέχρι και ένας μπαμπάς από «γειτονική» θερμοκοιτίδα που το είδε γέλασε και αυτός ,μαζί με μας.
Σημείωση: Σήμερα που μπήκε ο Μάρτης του έβαλαν ασπρο- κόκκινο κορδελάκι στο χέρι.

31/3/2009
Μια μεγάλη έκπληξη με περίμενε!
Ο Μάριος πλέον είναι σε κουνάκι!
Αύριο μου είπαν να του πάω και κορμάκι για να συνηθίσει τα ρούχα.
Ο Γιώργος μου σταθερά με βοηθητικό αναπνευστήρα.

Ημέρες ημερολογίου προωρότητας.

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

1 σχόλιο:

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017