Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Πέντε Gadgets, για πρόωρα μωρά. Γνωρίστε τα


Μπορεί να φαντάζουν υπερβολικά για κάποιον που δε γνωρίζει τις ανάγκες που έχουν τα πρόωρα μωρά, όμως για τους γονείς αυτών των μωρών είναι χρήσιμες συσκευές.

Για να δούμε τι κυκλοφορεί «εκεί έξω».

 1. Βιονικό στρώμα μωρών που στέλνει βιο-σήματα των μαμάδων στα πρόωρα μωρά τους. Αυτό στην ουσία λειτουργεί σαν να είναι το στήθος της μαμάς. Το μωρό ακούει από το στρώμα τους χτύπους της καρδιάς και παράλληλα μεταφέρει τη θερμότητα του σώματός της και μιμείται το ανεβοκατέβασμα του στέρνου της κατά την αναπνοή. Αυτό βοηθά στο να βελτιωθεί η ανάπτυξη και η υγεία του μικρού.
  www.techinasia.com
 2. Όσο εσείς λείπετε από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας ή εάν για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν μπορείτε να αγγίξετε το πρόωρο μωράκι σας, το μαξιλάρι «χέρι» θα είναι εκεί! Έχει το σχήμα, το άγγιγμα, τη μυρωδιά, το βάρος και τη θερμότητα του χεριού σας .
  www. comfortdoc.squidoo.com
 3. Αυτή η «αγκαλιά» είναι ότι χρειάζονται τα ευάλωτα μωρά. Στον αναπτυσσόμενο κόσμο, εκατομμύρια πρόωρα βρέφη χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξαιτίας υποθερμίας. Αυτός ο πρωτοποριακός σάκος έχει εξαιρετικά χαμηλό κόστος και κρατά το μωρό σε σταθερή θερμοκρασία.
  www.designonearth.com
 4. Τα πρόωρα μωρά κάποιες φορές δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν τις κινήσεις του «πιπιλίσματος» που χρειάζονται για να πάρουν το γάλα από τη μαμά ή από το μπουκάλι τους. Η ηλεκτρονική αυτή πιπίλα κατασκευάστηκε για να βοηθήσει το μωρό σε αυτή του την προσπάθεια. Έτσι όταν το μωρό κάνει σωστά την κίνηση του πιπιλίσματος, ένα σήμα στέλνεται μέσω καλωδίου σε ένα ηχείο και ως αποτέλεσμα παίζει ένα χαλαρωτικό τραγουδάκι!
  www.spectrum.ieee.org
 5. Καθισματάκι αυτοκινήτου για πρόωρα. Η μεταφορά ενός πρόωρου μωρού από τη Μ.Ε.Ν στο σπίτι με τα «κοινά» καθίσματα μωρών είναι επικίνδυνα. Το μέγεθος ενός πρόωρου μωρού τις περισσότερες φορές έχει σημαντική διαφορά από ένα τελειόμηνο. Έτσι το κοινό κάθισμα δεν του προσφέρει 100% ασφάλεια καθώς δεν στηρίζει το κεφάλι  ούτε τη μέση και η ζώνη ασφαλείας δεν του προσφέρει καμία σταθερότητα. Το συγκεκριμένο όμως καθισματάκι έχει ότι χρειάζεται για να έχει το πρόωρο ή μικρόσωμο μωράκι μας μια ασφαλή διαδρομή.
  www.deesays.com
  www.deesays.com

Εσείς πιο από τα παραπάνω θα διαλέγατε;


Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.techinasia.com/haxlr8r-latest-10-graduate-hardware-startups/
http://comfortdoc.squidoo.com/zaky
http://embraceglobal.org/
http://spectrum.ieee.org/tech-talk/biomedical/devices/electronic-pacifier-teaches-premie-babies-to-eat
http://deesays.com/2012/12/angel-guard-car-seat-for-premature-and-low-birth-weight-babies.html

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017