Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Ψευδοθηλές


Οι ψευδοθηλές έχουν σε αρκετές περιπτώσεις αρνητική επίπτωση στην έκβαση του θηλασμού. Να μην ξεχνάμε ότι είναι ειδικό εργαλείο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τις χρησιμοποιούν οι μανούλες από μόνες τους, χωρίς ειδική οδηγία. Επίσης, οι επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε επαφή με θηλάζουσες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συνιστούν τις ψευδοθηλές και να ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει άμεσα να αναζητηθεί λύση για το πρωταρχικό πρόβλημα. Οι ψευδοθηλές δεν είναι η λύση για κάθε πρόβλημα στο θηλασμό. 


Η χρήση των ψευδοθηλών είναι προσωρινή και αμέσως πρέπει να ξεκινά προσπάθεια για τη διακοπή της. Οι ψευδοθηλές επηρεάζουν την παραγωγή σε πολλές περιπτώσεις (την ελαττώνουν), μπορεί να δημιουργήσουν καταστάσεις αντίστοιχες με τη σύγχυση θηλών και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να θεωρηθούν και ως μέσο για απογαλακτισμό (!). Είναι ξένο σώμα και μπορεί να αποτελέσουν υπόστρωμα που θα οδηγήσει σε εμφάνιση στοματίτιδας ή/και μαστίτιδας. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν καθώς, όταν φτάνουν μανούλες με ψευδοθηλές στον δεύτερο και τρίτο μήνα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολο να αντιστραφεί. 


[Η ανάρτηση σκοπίμως δεν συνοδεύεται από εικόνα συγκεκριμένου τύπου ψευδοθηλών, καθώς προβλήματα είναι πιθανό να εμφανίστούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό με όλους τους τύπους]


Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση τον κο Παναγιώτη Μαυρίδη, Παιδίατρο Νεογνολόγο IBCLC (Διεθνώς Πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας)


Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017