Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άγιος Βασίλης για τα παιδιά.

Ο Άγιος Βασίλης για ένα παιδί σημαίνει πολλά:

Είναι εκείνος που φέρνει τα δώρα και τον «επιβραβεύει» για τις καλές του πράξεις και την καλή του συμπεριφορά.

Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας. Να βρουν δουλειά οι γονείς του (δυστυχώς στις μέρες μας πολύ συνηθισμένη ευχή παιδιών) και να έχουν υγεία.
foto από: www.colourbox.com

Πολλές φορές ελπίζει στην ένωση της οικογένειας. Ίσως οι γονείς να μην είναι πια μαζί.

Ο Άγιος Βασίλης για τα παιδιά είναι η ελπίδα πως όλα με κάποιον τρόπο θα αλλάξουν. Όταν δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης όμως δεν υπάρχει ελπίδα.

Τέτοιες μέρες πριν μερικά χρόνια γνώρισα τον «Ζ».

Έμενε στο σπίτι ενός συλλόγου που επισκεπτόμουν για να παίζω και να διαβάζω με τα παιδιά. Ήταν το μόνο πράγμα τότε που με χαλάρωνε από τις πολλές και σκληρές ώρες εργασίας.
Ο «Ζ» ήταν καθισμένος στη μοκέτα του δωματίου του. Δύσκολο παιδί και με δύσκολη ζωή. Δε μιλούσε σχεδόν σε κανέναν. Μόνο σε κοιτούσε με κάτι μάτια όλο παράπονο. Παράπονο για όλα όσα είχε περάσει και ας μην τα θυμόταν. Αυτά τα μάτια με τράβηξαν τότε κοντά του και μια άρνηση του… Η άρνηση να γράψει γράμμα στον Άγιο Βασίλη!
Το σχολείο ακόμα δεν είχε κλείσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων και η δασκάλα είχε ζητήσει από τα παιδιά της τάξης του να γράψουν ο καθένας τι θα ήθελε να του φέρει ο Άγιος Βασίλης.

«Δεν υπάρχει!», έλεγε θυμωμένος.
«Δεν υπάρχει σου λέω!»

Κάθε φορά που το έλεγε, ένας κόμπος στεκόταν στο λαιμό μου.

Πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι τα πράγματα στη ζωή ενός παιδιού; Άλλο τα έχει όλα και άλλο τίποτα. Ούτε ρούχα, ούτε φαγητό, ούτε σπίτι, ούτε οικογένεια.

Το χειρότερο όμως είναι να μην έχει αγάπη. Αγάπη να πιστέψει.


Σε θυμάμαι πάντα.

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017