Κράτα επαφή

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Μια νόστιμη "Πράσινη Βασιλόπιτα" από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ"

Ας υποδεχτούμε το 2014 με μία «πράσινη» βασιλόπιτα με καρότο,
από την Θέμιδα Καρδιόλακα συγγραφέα του βιβλίου μαγειρικής

ΜΑΜΑ, ΔΕΝ ΤΡΩΩ «ΠΡΑΣΙΝΑ»!
Πρωτότυπες συνταγές για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά  

Η νέα χρονιά πλησιάζει και η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας του Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!,  ετοίμασε μία πρωτότυπη συνταγή για μία «πράσινη» βασιλόπιτα με καρότο, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο.

Πράσινη βασιλόπιτα με καρότο

Υλικά:
500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου                         180 γρ. καστανή ζάχαρη (μαλακιά)
180 γρ. λευκή ζάχαρη                                                            300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης                                                           3 αυγά
120 γρ. γάλα                                                                          120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. κονιάκ                                                                           100 γρ. αμύγδαλα μέτρια κομμένα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι                                                     2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες                                                                                1 κ. γλ. κανέλα
150 γρ. καρότα τριμμένα

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την λευκή και την καστανή ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  • Ρίχνουμε (ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν) το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το γάλα, το αλεύρι ολικής άλεσης, τον χυμό πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και την κανέλα.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα τριμμένα καρότα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταξί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 50 – 60 λεπτά στους 170 βαθμούς.



Το Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!, είναι ένα βιβλίο μαγειρικής που δίνει απαντήσεις και λύσεις στο καθημερινό πρόβλημα κάθε γονιού: πώς θα φάνε τα μικρά παιδιά λαχανικά!

Η έκδοση συνοδεύεται από διατροφικές οδηγίες του ειδικού παθολόγου-διατροφολόγου Δημήτρη Δελλή.


Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017