Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Μέρος Πρώτο - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΩΡΑ


1. Προγραμματισμός εξόδου

Η διαχρονική παρακολούθηση των πρόωρων μωρών αρχίζει πριν από την έξοδο από τη  μονάδα όπου προβλέπεται ο προγραμματισμός εξόδου (discharge plan). Περιλαμβάνει κάποιες οδηγίες που θα σας δοθούν για τη φροντίδα του μωρού στο σπίτι και κάποιες εξετάσεις που θα γίνουν στο μωρό σας και οι οποίες αποτελούν συνέχεια της παρακολούθησης που είχε στη μονάδα.

Α) Οδηγίες για τη φροντίδα του μωρού στο σπίτι
Οι νοσηλεύτριες που τόσο καιρό φρόντιζαν το μωρό σας θα σας βοηθήσουν να συμμετέχετε ενεργά στο τάισμα και την περιποίηση του μωρού σας, ώστε να αισθανθείτε άνεση και σιγουριά πριν το πάρετε στο σπίτι.
φωτο από: www.lilaussieprems.com.au

Μια επισκέπτρια υγείας θα σας συναντήσει για να σας μιλήσει για τη φροντίδα του μωρού στο σπίτι, να σας εξηγήσει κάποιες καταστάσεις που πιθανόν να αντιμετωπίσετε και να σας βοηθήσει να καταλαβαίνετε τη συμπεριφορά του μωρού σας. Το μωρό τον πρώτο καιρό στο σπίτι θα κοιμάται πολύ, πρέπει να το βοηθήσετε να βρει κάποια ρουτίνα ύπνου στο ήσυχο περιβάλλον του σπιτιού. Όταν είναι ξύπνιο, εκτός από τη φροντίδα, έχουν σημασία τα σωστά ερεθίσματα, όπως να του μιλάτε ή να του τραγουδάτε με απαλή φωνή, να το χαϊδεύετε, να του δείχνετε παιχνίδια με έντονα χρώματα. Αντίθετα, να αποφεύγετε τους θορύβους και την υπερβολική διέγερση.

Οι οδηγίες που θα έχετε θα σας βοηθήσουν να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά αυτή η μετάβαση από τον προστατευμένο περιβάλλον του νοσοκομείου στο σπίτι, όπου θα έχετε μόνοι σας τη φροντίδα του μωρού σας.Με την ευγενική παραχώρηση της κυρίας Έλενας Μπούζα, παιδιάτρου- νεογνολόγου και Διευθύντριας Β΄ Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας (Β΄ ΜΕΝ) Παίδων Αγία Σοφία Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017