Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Σαν ταινία παλιά.

από: mama_tosodoulikou

Τελικά κάποια πράγματα αλλιώς ξεκινούν και αλλιώς καταλήγουν. Για άλλη μια χρονιά (για μας δεύτερη), οργανώθηκε από τον παιδικό σταθμό του μικρού μας, παράσταση σε γνωστό   θέατρο της Αθήνας.

Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, γνωστοί και φίλοι των παιδιών, ήταν όλοι εκεί για να τα θαυμάσουν. Κάθε τμήμα και άλλο σκετσάκι. Όλα όμως, είχαν ένα κοινό θέμα: τον  αγαπημένο ελληνικό κινηματογράφο.

Ποπ- κορν, φυσικά χαρούμενη διάθεση, τα φώτα σβήνουν και… η παράσταση αρχίζει!

Μέχρι το τέταρτο σκετς παρατηρούσαμε και θαυμάζαμε το ταλέντο που έχουν τελικά όλα τα παιδιά. Από το πιο μικρό μέχρι τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Πόσα ταλέντα μαζεμένα; Προβληματίστηκα στ’ αλήθεια. Γιατί δεν έχουμε μάθει να καλλιεργούμε τις καλλιτεχνικές τάσεις των παιδιών; Γιατί δεν τα αφήνουμε να εκφραστούν με το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τη ζωγραφική;

Σε εκείνη τη σκηνή πάντως, όλα ξεχώριζαν. Γεννημένοι πρωταγωνιστές. Μέχρι τη στιγμή που είδα το Μάριο πάνω στη σκηνή. Ίσως φαινόμουν αστεία, από τη στιγμή που ενώ το σκέτς ήταν κωμικό, εγώ είχα βουρκώσει. Ο Μάριος έτρεχε, χόρευε και διασκέδαζε με την παράσταση, ενώ εγώ με έναν κόμπο στο λαιμό, χαμογελούσα και βούρκωνα. Όλα αυτά, μέχρι να καταλάβω τι μου είχε συμβεί . Έβλεπα ταινία. Όσο και αν ακούγεται περίεργο. Ναι! Έβλεπα ταινία.

Την ταινία της ζωής του. Έβλεπα να σπάνε τα νερά την 26η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Να γεννάω 27η εβδομάδα, 3μήνες ο Μάριος σε θερμοκοιτίδα στη Μ.Ε.Ν, δύο χρόνια φυσικοθεραπείες, ένα χρόνο εργοθεραπεία, εξετάσεις στα ενδιάμεσα, να ξεκινάμε σταθμό και μέχρι την περσινή, πρώτη του παράσταση. Όπου τότε θυμάμαι (ένα χρόνο πριν), του είχα φέρει, για μετά την παράσταση, γάλα σε μπιμπερό και φορούσε πάνα!

Τώρα όμως είναι ένα αγοράκι νικητής. Κοινωνικός, δραστήριος, έξυπνος, με χιούμορ, πρωταγωνιστής σε θεατρική παράσταση, μα πάνω απ’ όλα πρωταγωνιστής στη ζωή των γονιών του.


από: zografou.gov.gr

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017