Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Πάνα για πρώτη φορά.

από: mama_tosodoulikou

Οι περισσότερες μανούλες φαντάζομαι  θυμάστε με συγκίνηση την πρώτη φορά που αλλάξατε το μικρό σας.

Για μένα ήταν ιδιαίτερη στιγμή καθώς λόγω διαφόρων συγκυριών, (η υπεύθυνη ενημέρωσης για τη φροντίδα του μωρού αρρώστησε, οπότε το ραντεβού δεν προλάβαμε να γίνει. Δύο μέρες αργότερα βγήκαμε από το νοσοκομείο) ήταν κυριολεκτικά πρώτη φορά.  Είχα λοιπόν έλλειψη «πρακτικής άσκησης». Η μόνη μου τύχη, ήταν όσες φορές είχα δει στο νοσοκομείο να αλλάζουν τα μωρά οι νοσηλεύτριες .

φωτο από: newbornbabyzone.com
Θυμάμαι, φτάσαμε στο σπίτι έχοντας το Μάριο στο πόρτ-μπεμπέ. Άρχισε λοιπόν κάποια στιγμή να γκρινιάζει γιατί είχε έρθει η ώρα για άλλαγμα. Ευτυχώς εκεί ήταν και ο μπαμπάς μας. Ο βοηθός μας στα δύσκολα. Βάλαμε το μωρό στην αλλαξιέρα και το κοιτούσαμε. Τότε ήρθε ο πρώτος πανικός. Είναι νομίζω μια φάση που όλοι οι νέοι γονείς περνάμε.  Είτε με πρόωρο, είτε με τελειόμηνο μωράκι είναι από τις πρώτες στιγμές του σοκ!

Το κοιτούσαμε λοιπόν, μας κοιτούσε και εκείνος μέχρι που έβαλε τα κλάματα. Ίσως ένοιωσε την ανασφάλεια μας, ίσως απλά βαρέθηκε να περιμένει. Εκείνη πάντως η στιγμή, με ταρακούνησε. Τον κοίταξα και όσο πιο πειστικά και αποφασιστικά μπορούσα (μάλλον για να πείσω τον εαυτό μου πρώτα) του χαμογέλασα και είπα:
«Τώρα θα σε αλλάξω.»

Θα μπορούσε να ακουστεί και σαν απειλή με τον τρόπο που το είπα. Είχε όμως αποτέλεσμα. Σταμάτησε το κλάμα και με την αρωγή του μπαμπά, καταφέραμε την πρώτη αλλαγή.
Λίγο η άγνοια μου, λίγο το μικροσκοπικό του μέγεθος (σπίτι τον πήραμε 2.200 γραμμάρια), έναν φόβο τον είχα.


Με τον καιρό όμως καταφέραμε να κάνουμε την αλλαγή της πάνας  μια ξεχωριστή στιγμή. Στιγμή για επικοινωνία.

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017