Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Για τη γιορτή της Μητέρας


από: mama_tosodoulikou
Ακόμα έχω, την πρώτη κάρτα με ευχές, που μου χάρισαν μαζί με μια αγκαλιά λουλούδια, για τη γιορτή της Μητέρας.

«Χρόνια Πολλά, στην πιο γλυκιά μανούλα.
Τα μωρά σου.»


Εκείνες οι μέρες ήταν πολύ δύσκολες. Είχαμε το ένα παιδί σπίτι και το άλλο ακόμα στο νοσοκομείο. Η μια επέμβαση ακολουθούσε την άλλη και οι αγωνίες μας δεν είχαν τελειωμό.
Όταν είδα το μπαμπά τους να έρχεται, αγκαλιά με την ανθοδέσμη, άρχισα να τρέμω. Εκείνος χαμογελούσε ενώ τα μάτια του γυάλιζαν. Ήξερε πώς ένιωθα. Μισή χαρά, μισή λύπη.

Ήταν οι πρώτες μέρες που είχαμε το Μάριο σπίτι και τώρα πια αρχίζαμε δειλά, δειλά να νιώθουμε γονείς. Για εμένα τουλάχιστον ήταν περίεργο συναίσθημα. Πριν από τρεις μήνες είχα γεννήσει δυο παιδιά. Δεν τα πήρα σπίτι όπως οι άλλες μαμάδες, δεν τα θήλασα, δεν τα αγκάλιασα αμέσως. Πέρασαν μήνες και κάποια από αυτά δεν έγιναν ποτέ.

Τελικά πότε γίνεσαι μαμά; Πότε μπορείς να νιώσεις μαμά; Τι σημαίνει να είσαι μαμά;
Πέρασαν χρόνια για να τα ξεδιαλύνω όλα αυτά μέσα μου. Μαμά είσαι από πάντα, αρκεί να αγαπάς τα παιδιά.

Μαμά είναι εκείνη που πήρε ένα «ξένο», αρχικά προς εκείνη μωρό, για να το μεγαλώσει και να το αγαπά σαν να το κουβαλούσε μέσα της μήνες.
Μαμά είναι εκείνη που ξόδεψε όλα της τα υπάρχοντα σε εξωσωματικές και άλλαξε όλο της τον οργανισμό και το σώμα, με την ελπίδα να τα καταφέρει.
Μαμά είναι εκείνη που περίμενε καρτερικά έξω από ένα νοσοκομείο, για να της πουν πότε θα χειρουργηθεί το παιδί της.
Μαμά είναι εκείνη, που ενώ γνωρίζει την δύσκολη κατάσταση της υγείας του παιδιού της παλεύει γι’ αυτό, περιμένοντας το θαύμα.
Μαμά είναι εκείνη που αν και έχασε το μωρό της, το κουβαλά ακόμα στην ψυχή της, χαμογελαστό.

Χρόνια πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου.

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

4 σχόλια:

  1. Δεν έχω λόγια...... Ακριβώς την ίδια απορία είχα και εγώ..... Διάβαζα το κείμενό σου και ένιωθα ακρίβώς τα δικά σου συναισθήματα να γεννιώνται μέσα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά, για τα όμορφα σου λόγια Polin. Ελπίζω να νιώσαμε "μανούλες" για όλα τα παιδιά του κόσμου και να φροντίσουμε, η κάθε μια με τον τρόπο της, για το καλύτερο μέλλον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο κείμενο, ειλικρινές και δυνατό! Χρόνια μας πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017