Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Η σημασία της επαφής


από: mama-tosodoulikou
Η επαφή, σωματική ή ψυχική έχει μεγάλη σημασία για όλους τους ανθρώπους. Σαν κοινωνικά όντα την αναζητάμε. Ένας καλός λόγος και ένα χάδι μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση μας.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτή η επαφή για ένα άρρωστο ή πρόωρα γεννημένο μωρό! Σαν παράδειγμα των ευεργετικών αυτών δράσεων είναι η ιστορία δυο δίδυμων κοριτσιών από τις Η.Π.Α.

από: plus.google.com
Οι δύο αδελφές γεννήθηκαν πρόωρα πριν από 17 χρόνια και ενώ νοσηλεύονταν στη μονάδα, μια από τις δύο, παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή στο αναπνευστικό. Οι επόμενες 72 ώρες ήταν πολύ κρίσιμες και καθώς οι γιατροί δεν είχαν να κάνουν κάτι παραπάνω, μια νοσηλεύτρια πήρε το ρίσκο και έβαλε τα μωρά στην ίδια θερμοκοιτίδα. Η μικρή που πήγαινε καλύτερα, νιώθοντας ίσως το πρόβλημα της αδελφής της, γύρισε και την αγκάλιασε, βοηθώντας την έτσι στο να ρυθμίσει, όπως εξηγούν οι γιατροί της κλινικής, την αναπνοή της.

Η πρακτική αυτή, αποδείχθηκε σωτήρια και ιστορική, καθώς δεν είχε δοκιμαστεί παλαιότερα και έφερε τελικά αποτέλεσμα.

Η παραπάνω ιστορία, εκτός από τρυφερή είναι και παραδειγματική για τη σημασία της επαφής.
Ένα απλό χάδι μπορεί να είναι σωτήριο.


www.hlntv.com/video/2013/02/22/rescue-hug-babies-17yrs-later

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

1 σχόλιο:

  1. Πιστεύω ότι λειτούργησε το μητρικό ένστικτο της νοσοκόμας και σκέφτηκε ότι πιο απλό. Αυτά τα δύο επί εννέα μήνες ήταν αχώριστα, το ένα ένιωθε το άλλο, γι ' αυτό είχε αποτέλεσμα το χάδι που έδωσε κατά κάποιο τρόπο ασφάλεια και θάρρος στο άρρωστο παιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017