Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Βάψτε τα Πασχαλινά σας αβγά με οικολογικό και οικονομικό τρόπο.


από: mama_tosodoulikou
Από παράδοση, την Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα κόκκινα, Πασχαλινά αβγά.

Υπάρχουν διάφοροι οικολογικοί τρόποι για να κάνουμε κάτι τέτοιο χωρίς να επιβαρύνουμε με χημικά την υγεία μας και πολύ περισσότερο την υγεία των παιδιών μας.
Τεχνικές υπάρχουν, αρκεί να το ψάξουμε λίγο. Για όσες μανούλες το διαδίκτυο δεν είναι άγνωστη υπόθεση, με μια αναζήτηση θα μπορέσετε να βρείτε πολλές λύσεις. Από χρωματιστές κλωστές και το παλιό κόλπο της γιαγιάς μου (τούλι και φύλλα λουλουδιών), μέχρι την τεχνική του decoupage.

Αυτή την τεχνική, θα κάνουμε σήμερα, μιας και είναι η τεχνική που χρησιμοποιώ τα τρία τελευταία χρόνια. Θα χρειαστούμε λοιπόν:
  •          Χαρτοπετσέτες σε Πασχαλινά ή ανοιξιάτικα σχέδια και χρώματα
  •          Ένα ασπράδι αβγού (που θα κάνει χρέη «κόλλας»)
  •          Ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής
  •          Και τα βασικά : κατσαρόλα- νερό- ξύδι- χαρτί κουζίνας- ένα vitex  και τα αβγά

Εκτέλεση: Απλή!
Τυλίγουμε τα αβγά, ένα- ένα  με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε νερό και ξύδι (2-3 κουτ. της σούπας) σε μια κατσαρόλα και αφού βάλουμε στο κάτω μέρος της  το vitex, προσθέτουμε τα τυλιγμένα αβγουλάκια. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία,για να μην χτυπάνε μεταξύ τους. Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.  Στο μεταξύ βάζουμε ένα ασπράδι σε ένα μπολάκι και το χτυπάμε ελαφρά. Κόβουμε τα μοτίβα που θέλουμε από τις χαρτοπετσέτες και διαχωρίζουμε κρατώντας ένα λεπτό φύλλο από την χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, με το πινέλο αλείφουμε ασπράδι πάνω στο αυγό και ακουμπάμε το μοτίβο της χαρτοπετσέτας με προσοχή, να μην τσαλακωθεί ή σκιστεί  Με την ίδια προσοχή (χωρίς να σέρνουμε το πινέλο, μόνο ακουμπάμε απαλά), περνάμε και πάνω από το μοτίβο ασπράδι.
Σημειώνουμε ότι θέλει προσοχή ο τρόπος που θα κρατάτε το αβγό, για να μην κολλάει στο χέρι σας και αφαιρείτε η χαρτοπετσέτα. Δεν είναι δύσκολο, απλά θέλει προσεκτικές κινήσεις, χωρίς βιασύνη.
Επαναλαμβάνετε σε όλα τα αβγά και τα αφήνετε να στεγνώσουν, χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους.
Μπορείτε να βάλετε επιπλέον στολίδια όπως χρωματιστά υφασμάτινα φιογκάκια, χάρτινο άχυρο, μικρά λουλουδάκια. Φαντασία να έχουμε. Μετά μπορείτε να τα στολίσετε στο Πασχαλινό τραπέζι σας και … καλό τσούγκρισμα.

Καλή Ανάσταση, με υγεία για εσάς και τα παιδάκια σας.Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017