Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Μια ωραία πεταλούδα


από: mama_tosodoulikou
Το να βιώνεις την προωρότητα, είναι κάτι πολύ δύσκολο. Εκτός από το σώμα σου, πονάει και η ψυχή σου. Δε σε καταλαβαίνει κανείς. Ίσως, μόνο ο σύζυγος και αυτό δεν ισχύει πάντα. Το υπόλοιπο περιβάλλον, θεωρεί πως ένα πρόωρα γεννημένο μωράκι είναι σαν ένα «κέικ». Θα μείνει στη θερμοκοιτίδα και όταν είναι έτοιμο θα στο δώσουν σπίτι!

Εσύ όμως, ξέρεις. Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η προωρότητα είναι ένας αγώνας. Πολεμάς με πόνους, σωματικούς και ψυχικούς. Φόβους, διαδικασίες, επεμβάσεις και συμπεριφορές τρίτων. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι και  μην ξεχνάμε: ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του αντοχές και όρια.

από: www.econews.gr
Κάποια στιγμή όμως, πρέπει να συνέλθεις. Οφείλεις πρώτα στον εαυτό. Μετά, στο παιδί και στο σύντροφο σου, εάν είναι από εκείνους που αγαπούν και στα δύσκολα. Βρες τη δύναμη και κάνε όνειρα. Σκέψου τα πρώτα Χριστούγεννα, τις πρώτες καλοκαιρινές διακοπές, τις πρώτες βόλτες, χάδια, φιλιά και αγάπη. Φαντάσου, πως όλα αυτά που πέρασες ή περνάς είναι η μεταμόρφωση σου. Όπως η διαδικασία που μετατρέπει μια άχαρη, πράσινη κάμπια, σε μια πολύχρωμη πεταλούδα. Χαρούμενα χρώματα απλωμένα στα μεγάλα της φτερά.

Πέρασες καιρό κλεισμένη στο στενό κουκούλι σου, μόνη και περιορισμένη. Ήρθε όμως ο καιρός να ανοίξεις τα φτερά σου, να τα ζεστάνει ο ήλιος. Να πετάξεις χαρούμενη ανάμεσα στα χιλιάδες λουλούδια.

Τώρα είναι άνοιξη. Η εποχή της πεταλούδας. Χαμογέλα και κάνε μια νέα αρχή. Άνοιξε τα φτερά σου και τα καλύτερα έρχονται…

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017