Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Οι μικροί μαχητές της ζωής


από: mama_tosodoulikou
Όπως αναφέρουμε και στην αρχική σελίδα, το tosodoulika.blogspot.gr, είναι το πρώτο blog στην Ελλάδα, με θέμα τα πρόωρα γεννημένα μωράκια. Ένα blog αφιερωμένο στους μικρούς μαχητές της ζωής.

Σε αυτή την ομάδα όμως μαχητών, δεν ανήκουν μόνο τα μωράκια που ήρθαν στον κόσμο μας, γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Μικροί μαχητές, είναι και τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες, τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο. Παιδιά με προβλήματα όρασης, κινητικά ή άλλα.

Παιδιά μαχητές. Κλεισμένα μέσα σε ένα παραμύθι, με κακούς δράκους και μάγισσες. Σε κάθε παραμύθι όμως, ο ήρωας- μαχητής χρειάζεται, για να κερδίσει τη μάχη, ένα σπαθί και τη βοήθεια της καλής νεράιδας. Το ρόλο του σπαθιού έχουν οι γονείς και το ρόλο της καλής νεράιδας έχει η ελπίδα και η πίστη ότι στο τέλος θα κερδηθεί η μάχη.

Μια μάχη, ποτέ δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και τίποτα δεν είναι εύκολο. Πόση δύναμη να βρεις όμως όταν βλέπεις το παιδί σου να πονάει, να ταλαιπωρείται, να παλεύει και να υποφέρει; Πώς να του σταθείς όταν είσαι γεμάτος με ερωτηματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει; Γιατί, κάποιες φορές οι γιατροί μας αφήνουν με απορίες.  Αναρωτιέσαι γιατί να είναι το δικό σου παιδί σ’αυτή τη θέση του πόνου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ήθελες να πονά το παιδί κάποιου άλλου. Φοβάσαι για το μέλλον και θυμώνεις για το παρόν. Για αυτά που καλείσαι να αντιμετωπίσεις, χωρίς να σκέφτεται κανείς αν αντέχεις. Αν μπορείς να βρεις δύναμη, ελπίδα. Εκτός όλων των άλλων έχεις να αντιμετωπίσεις το κράτος, με γραφειοκρατίες,  άδειες κλπ, τους γιατρούς εκείνους που έχουν ξεχάσει τον όρκο του Ιπποκράτη και την λέξη "ανθρωπιά".

Τα παιδιά αυτά, μας διδάσκουν καθημερινά. Αρκεί να έχουμε τα μάτια της ψυχής μας διάπλατα ανοιχτά. 

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017