Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Ιστορικό Β


από: mama_tosodoulikou
Ο Μάριος γεννήθηκε 870 γραμμάρια. Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας μπήκε 14 ώρες μετά τη γέννηση του.

Πρόωρα γεννημένος και εκείνος. Αναπνευστική δυσχέρεια, ευαίσθητα πνευμόνια γενικότερα, ανώριμα μάτια (αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας) και άλλα ζωτικά όργανα. Επιπλέον κίνδυνο για την μετ’ έπειτα πορεία του αποτελούσε ένα αιμάτωμα στο κεφάλι. Κάποιοι γιατροί ήταν απόλυτοι στις απόψεις τους. Αρνητικοί. Κάποιοι άλλοι συγκρατημένοι.

από: www.babyzone.com
Εμείς εκεί. Επισκεπτήριο και αναμονή.
Ο Μάριος το πάλευε. Ένας μικρός γενναίος και αυτός. Τα πνευμόνια ήταν αδύναμα. Σιγά – σιγά όμως έπαιρνε βάρος. Είχε μια βελτίωση. Έπαιρνε θάρρος από εμάς κι εμείς από εκείνον. Του μιλούσαμε, του τραγουδούσαμε , του λέγαμε παραμύθια. Όσο στεναχωρημένοι και να ήμασταν (από την κατάσταση του αδερφού του) πηγαίναμε με χαμόγελο. Πιστέψτε το. Τα μωρά καταλαβαίνουν τα πάντα.

Η μια και μοναδική επέμβαση που έκανε ήταν στα μάτια. Για την αμφιβληστροειδοπάθεια της προωρότητας. Σε αντίθεση με τον αδερφό του, πήγε πολύ καλά. Βλέπετε εκείνος δεν είχε πρόβλημα με την καρδιά, για να επηρεάσει την κατάσταση. Το μόνο μέλημα μας επ αυτού θα ήταν να παρακολουθούμε την όραση του.

Το αιμάτωμα ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Παρέμενε ερωτηματικό για αρκετό καιρό μέχρι να μας δείξουν αποτελέσματα οι τελευταίες εξετάσεις και ο χρόνος. Γιατί μερικές φορές το αποτέλεσμα των εξετάσεων από μόνο του, δε σε πείθει. Θες να δεις με τα ίδια σου τα μάτια να συμβαίνει το «θαύμα». Πραγματικά, συνέβη κάτι ευχάριστο. Το αιμάτωμα έφυγε. Χρόνο με το χρόνο χανόταν και ο φόβος μας καθώς δεν φαινόταν να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.


Για να αρχίσουν όμως να φεύγουν οι φόβοι και να μπαίνουμε ξανά σε μια σειρά σαν οικογένεια πια, πέρασε πολύ καιρός. Όπως σε κάθε μάχη, έτσι και στη δική μας είχαμε να μετράμε πόνο, πληγές, απώλειες. Στις μάχες όμως φαίνονται οι δυνάμεις σου, οι ικανότητες και οι συναγωνιστές σου.

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017