Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Φροντίστε τον εαυτό σας. Το αξίζετε.


από: mama_tosodoulikou ©
Ζείτε με την αγωνία για την υγεία του μωρού και δεν βλέπετε την ώρα να το πάρετε σπίτι.
Θα πρέπει όμως να δώσετε στον εαυτό το χρόνο να ηρεμήσει, όσο είναι δυνατόν, και να αρχίσετε σταδιακά να βρίσκετε τους ρυθμούς της ζωής σας.


Κάντε λοιπόν κάτι για εσάς όπως:
  •          Επικοινωνήστε με το σύντροφο σας: Περάσατε και περνάτε δύσκολα. Μην απογοητεύεστε και μην απομακρυνθείτε. Έχετε ανάγκη ο ένας τον άλλο όσο ποτέ. Μοιραστείτε τις αγωνίες και τις σκέψεις σας. Θυμηθείτε κάτι που σας έκανε να γελάσετε τελευταία φορά που είδατε το μωρό σας. Συζητήστε για κάτι που σας προβλημάτισε. Κάντε όνειρα για τις πρώτες σας βόλτες σαν οικογένεια.
  •             Βγείτε έξω: Με το σύντροφο, φίλους ή μόνη για φαγητό ή ψώνια.
  •       Ξεκινήστε πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής: Θα σας ανανεώσει σωματικά και ψυχικά. Φυσικά όχι στις υπερβολές.
  •       Χαλαρώστε: Ακούστε μουσική, φροντίστε την εμφάνιση σας, κάντε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο κλπ
  •          Κρατήστε ημερολόγιο: Ότι δεν μπορείτε να πείτε, γράψτε το. Επίσης κρατήστε σημειώσεις για την πρόοδο του μωρού. Ξεφυλλίζοντας το αργότερα θα κατανοήσετε πόση δύναμη έχετε εσείς και το μωρό σας.
  •       Μιλήστε με άλλες μαμάδες πρόωρων: Θα πάρετε και θα δώσετε δύναμη. Θα κατανοήσουν σίγουρα τους φόβους και τις ανησυχίες σας, καθώς θα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Δεν αποκλείεται να δημιουργήσετε νέες, δυνατές φιλίες.
  •       Διαβάστε: Βάλτε το μυαλό να δουλέψει. Η όλη ταλαιπωρία σας καθώς και οι ορμονολογικές διαταραχές ίσως έχουν «ρίξει» τους ρυθμούς σκέψης σας. Διαβάζοντας ένα βιβλίο, λύνοντας σταυρόλεξο ή ακόμα καλύτερα παρακολουθώντας κάποιο μάθημα μπορείτε πάλι να ενεργοποιήσετε το μυαλό σας (μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, προοδευτικά για να μην κουραστείτε).
  •          Μιλήστε με έναν ψυχολόγο. Κάποιοι άνθρωποι το βρίσκουν ευεργετικό. Αν δεν έχετε κάποιον να μιλήσετε ή θέλετε τη γνώμη κάποιου ειδικού ίσως και αυτό να σας ξεκουράσει.
  •       Μην ξεχάσετε να κάνετε μια επίσκεψη στο γυναικολόγο σας. Εκτός από τα γυναικολογικά θέματα συζητήστε και για την ψυχική σας υγεία ή πιθανή κόπωση.

 Όποιο τρόπο ξεκούρασης επιλέξετε (ίσως κάποιο δικό σας), απολαύστε τον. Σύντομα θα πάρετε το μικρό σας ανθρωπάκι σπίτι και θα ζήσετε τα πιο γλυκά ξενύχτια της ζωής σας.

by eyeliam

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/"><img alt="Creative Commons License" style="border-width:0" src="http://i.creativecommons.org/l/by/2.0/88x31.png" /></a><br />This work is licensed under a <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">Creative Commons Attribution 2.0 Generic License</a>.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017