Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Αποχωρισμός Μητέρας - παιδιού


       Αποχωρισμός μητέρας – παιδιού
Μεταφορά από το Μαιευτήριο

Το μωρό σας γεννήθηκε σε ένα Μαιευτήριο, μακριά από τον τόπο νοσηλείας του, και παρουσιάζει προβλήματα λόγω προωρότητας ή παθολογικών καταστάσεων, που είτε προϋπήρχαν του τοκετού είτε εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από αυτόν.

Υπάρχει μία ειδική Μονάδα Μεταφοράς η οποία περιλαμβάνει γιατρό και νοσηλεύτρια και ειδικό ασθενοφόρο εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα. Αποστολή της είναι να έρχεται στον τόπο γέννησης και να παραλαμβάνει το νεογέννητο παιδί σας, έτσι ώστε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο να γίνεται με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Είναι σημαντικό ο πατέρας να έρχεται στο Νοσοκομείο, μόλις το μωρό εισαχθεί εδώ, για να δει το περιβάλλον όπου βρίσκεται το παιδί του, να ενημερωθεί από τους γιατρούς για την κατάσταση του, και να δώσει ορισμένες πληροφορίες.

Η μητέρα αποχωρίζεται το παιδί της αμέσως μετά τον τοκετό, χωρίς πολλές φορές να έχει τη δυνατότητα να το δει. Ο πατέρας όμως μεταφέρει τις εντυπώσεις του και την ενημερώνει σε αυτό το στάδιο.

Μόλις η μητέρα βγει από το Μαιευτήριο και η κατάσταση της το επιτρέπει, επισκέπτεται και εκείνη το παιδί της.


Με την ευγενική παραχώρηση της κυρίας Έλενας Μπούζα, παιδιάτρου- νεογνολόγου και Διευθύντριας Β΄ Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας (Β΄ ΜΕΝ) Παίδων Αγία Σοφία 


Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017