Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Ο Αποχωρισμός


από: mama_tosodoulikou ©
Το πιο συνηθισμένο όταν έρθει ένα πλασματάκι στη ζωή, είναι μετά από μερικές μέρες να το πάρουν οι γονείς του σπίτι. Σε εμάς, δε συνέβη κάτι τέτοιο.

Μόλις γέννησα, τα μωρά έπρεπε να εισαχθούν κατεπειγόντως σε μονάδα εντατικής νοσηλείας. Με τη βοήθεια ενός γιατρού, μιας νοσηλεύτριας και ενός ασθενοφόρου, τα μωρά μας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Γέννησα με καισαρική, λόγω αυξημένης πίεσης στα μάτια. Ίσως αν είχα διαλέξει το φυσιολογικό τοκετό, τα μικρά να μην τα είχαν καταφέρει.
Αρχικά, είχα αρνηθεί να τα δω. Φοβόμουν πως αν τα έβλεπα και μεσολαβούσε κάτι και τα έχανα, δε θα το άντεχα (αργότερα κατάλαβα πώς αν ο άνθρωπος ήξερε πόση δύναμη κρύβει μέσα του, θα τρόμαζε με τον εαυτό του). Κάποιος όμως έπρεπε να τα δει. Ο μπαμπάς τους. Ακόμα θυμάμαι που μου είπε, με δάκρυα στα μάτια: «Είναι μικρά, πολύ μικρά». Δεν ήθελα να τα δω, αλλά δεν μπορούσα να μην ρωτήσω. Ήταν τα μωρά μου!

Περίμενα να περάσουν οι μέρες και να γυρίσω σπίτι μου. Έκλαιγα ασταμάτητα από λύπη, θλίψη, φόβο, απογοήτευση.  Τίποτα δεν ήταν όπως το περιμέναμε. Όλοι οι μελλοντικοί γονείς κάνουν σχέδια. Λογικό. Με εμάς όμως τι έγινε; Γιατί σε εμάς; Μήπως έκανα κάτι που δεν έπρεπε; Φταίω; Όλες αυτές οι ερωτήσεις στριφογύριζαν για πολύ καιρό στο μυαλό μου. Κάποια πράγματα απλά συμβαίνουν. Το θέμα είναι τι κάνεις από κει και πέρα. Στείλτε τα σχόλια σας ή επικοινωνήστε στο tosodoulika@gmail.com

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter του tosodoulika για πολλά χρήσιμα άρθρα, ιστορίες και νέα σχετικά με την προωρότητα.


<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/"><img alt="Creative Commons License" style="border-width:0" src="http://i.creativecommons.org/l/by-sa/3.0/88x31.png" /></a><br />This work is licensed under a <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/">Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License</a>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ημερολόγιο 2017